Českobudějovický kadeřník Michal Moučka.Zdroj: archiv Michala MoučkyPodílel se třeba na přípravě vizáže účastníků soutěže Tvoje tvář má známý hlas, jako kadeřník byl také na Mercedes-Benz Prague Fashion Week. Na podzim se navíc pojede do kanadského Toronta „poprat“ o titul nejlepšího kadeřníka světa.

„Značka Goldwell, s jejímiž produkty pracuji, pořádá soutěž, a to ve třech kategoriích – New Talent, Creative Colorist a Partner Colorist. Já soutěžím v té poslední kategorii. Soutěž spočívá v tom, že kadeřník musí na základě stanovených trendů vymyslet účes pro modelku, výsledek nafotit a poslat,“ vyprávěl 28letý Budějčák s tím, že do republikového kola postoupí pět nejlepších. „V tom jsem vyhrál, a tak se od 30. září do 1. října zúčastním mezinárodní soutěže v Torontu,“ dodal.

LIMIT: TŘI HODINY
Tam budou muset kadeřníci prokázat před několikačlennou porotou svůj um a poprat se s časovým limitem. „Oni si modelku vyfotí před a po, přičemž naším úkolem je přiblížit se co nejvíce fotce, kterou jsme do soutěže poslali,“ vysvětloval Michal Moučka.

Modelku musí nejen zvládnout učesat, ale i nalíčit. „Časový limit jsou tři hodiny, přičemž všechno si musíme udělat sami, jen vlasy můžete mít předbarvené. Porota pak hodnotí nejen to, jaká je čistota práce, ale hlavně celkový výsledek,“ říká Michal Moučka a zároveň přiznává, že si letos chtěl dát od soutěžení pauzu.

NATRÉNOVANÍ TCHAJ-WANCI
„Minulý rok jsem na stejné soutěži reprezentoval Českou republiku v Barceloně, byl jsem v Top 5 soutěže Czech and Slovak Hairdressing Awards v kategorii Komerční úspěch Čechy a ještě jsem otevíral svůj nový salón,“ vysvětloval Michal Moučka a pokračoval: „V podstatě už šest let soutěžím v kuse, přičemž každý rok získám nějakou cenu. Tak jsem si letos řekl, že si dám pauzu. Jenže to bych nebyl já, Beran. Tak jsem se do toho pustil znovu. Věděl jsem, že chci dělat krátké vlasy, jenže pak mi první modelka odřekla a další jsem nesehnal. Vzpomněl jsem si ale na kamarádku Klárku Kovandovou, tak jsem jí zkusil napsat a ono to vyšlo. Fotilo se deset dnů před uzávěrkou národního kola.“

A jak vidí letos svoje šance? „Každý chce vyhrát, ale je to těžké. Šance jsou, ale kadeřníci z Tchaj-wanu mají opravdu natrénováno. Tam třeba tři měsíce před soutěží nedělají nic jiného, než že trénují na figurínách. Na to já úplně nemám ve svém naplněném diáři čas. O víkendech mám většinou svatby či nějaké další akce, nebo školím,“ dodal na závěr.

Ilustrační fotografie.
Jihočechy sužuje sucho méně než obyvatele zbytku republiky