V podrobné publikaci této analýzy se v úvodu vysvětluje: „Materiál se snaží popsat postavení mladé generace v Jihočeském kraji v posledních letech, a to zpravidla od roku 2010. Vzhledem k systému postupného zpracování ročních dat zatím nemáme k dispozici kompletní údaje za rok 2016. Proto jsme mohli v některých oblastech zpracovat hodnocení pouze do roku 2015."

Na prezentaci jste se mohli dozvědět například, že podíl juniorské věkové skupiny se v průběhu let snižuje. A to za 15 let o 18 procent. Mladých tedy ubývá. Během deseti let se jejich počet snížil o 20 tisíc. V Písku a v Táboře je mladých z Jihočeského kraje nejméně, za to v Českém Krumlově nejvíce.

Průměrný věk matek byl 30,5 let. Při narození prvního dítěte 28,5 let. Děti nejčastěji vážily 3 až 3,5 kilogramů. Rodičům bylo nejčastěji 35 až 39 let. Plodnost žen ve středním věku byla nejvyšší za posledních 10 let. Dvě třetiny žen do 29 let, které byly těhotné, šly na potrat.

Průměrný věk ženicha při prvním sňatku byl 31,8 let. Nevěsty při prvním sňatku měly průměrný věk 29,1 let. Další statistiky můžete najít na stránkách Českého statistického úřadu www.czso.cz