Za čtyři ročníky Kabelkového veletrhu Deníku se podařilo vybrat celkem 854 675 korun, jen za loňský ročník činil výtěžek 195 196 korun. Celá částka se rozdala talentovaným dětem Jihočeského kraje. Za čtyři roky už je obdarovaných kolem stovky.

Kabelkový veletrh Deníku.Zdroj: DeníkJe úžasné vytvářet tradici. Dárkyně kabelek se již samy hlásí v našich redakcích, ke každé kabelce připojí historku nebo zážitek. Stejně tak přebíráme s úctou každou dětskou knížku. Kdo asi četl naposledy zrovna tuhle pohádku? A bižuterie, pro ženu věc stejně osobní jako kabelka. Na které dovolené asi majitelka pořídila tento náramek? Ke kterým šatům by se hodil ten modrý náhrdelník? Na samotném veletrhu sledujeme stejné nadšení u návštěvníků a těší nás, že jsme na stejné vlně. Vybere si opravdu každý. Někdo odnáší plnou náruč kabelek, jiný knih a další jen pár kousků s pocitem, že přispěl dobré věci.

Pátý ročník přímo vyzývá k tomu, přijít s něčím novým. Co může být ještě tak osobního jako kabelky a bižuterie? Při pohledu na malé dámy, které se ještě vedou za jednu ruku s maminkou a v druhé svírají oblíbenou panenku, bylo rozhodnuto. Letos tedy sbíráme ještě panenky pro malé slečny. Aby to jejich bráškům nebylo líto, tak přidáme pro kluky angličáky. Už se těšíme na krásné kousky, které díky Kabelkovému veletrhu Deníku změní majitele a potěší další děti.
Setkávání s mladými lidmi, kteří už mnohokrát prokázali svůj talent a píli, je odměnou za hodiny navíc strávené tříděním kabelek a knížek. Jižní Čechy jsou přímo líhní mladých talentů, ať sportovních, hudebních nebo matematických. Těší nás, že můžeme alespoň trochu přispět k jejich dalšímu rozvoji. Tak v září opět v IGYnashledanou, moc se na vás těšíme!

Naty Hrychová zazpívala v Hluboké nad Vltavou.
Kabelkový veletrh Deníku pomohl krásnému příběhu