Kabelkový veletrh Deníku.Zdroj: Deník„Jsem ráda, když se divadlo podílí na charitativní činnosti a tohle je pro dobrou věc,“ vysvětluje herečka, která už jednou sošku na charitativní účely věnovala.

Se soškou se Věře Hlaváčkové neloučí snadno. „Když mluvíme o kabelkách nebo o oblečení, obklopují nás každodenně a vzdáme se jich snáz,“ usmívá se herečka a vysvětluje: „Ceny pro mě mají vnitřní sílu v tom, že člověk musí roli získat a celý rok tvrdě pracovat.“ Ocenění za role totiž získala pouze velikou pílí. Nejvíce si však herečka cení diváckých cen. „Vždyť to děláme pro diváky. Od diváků je to největší ocenění naší práce,“ vysvětluje Věra Hlaváčková.

Hliněná soška v podobě anděla vznikla v dílně akademického sochaře Tomáše Prolla, který loni odešel. „Měla jsem ho ráda a chtěla bych, aby jeho věci byly i v širším okruhu lidí,“ říká herečka. „Možná nakonec donesu i kabelku,“ rozhodne se náhle.

Jihočeskou Thálii od Věry Hlaváčkové si můžete zakoupit na Kabelkovém veletrhu Deníku ve středu5. září v českobudějovickém IGY Centru od 10 hodin.

Kromě toho zde budou k dostání také tisíce kabelky, ale i bižuterie, dětské knihy nebo hračky za symbolické ceny. Výtěžek veletrhu půjde na nadané děti z Jihočeského kraje.

Věra Hlaváčková- narozena 8. ledna 1965 v Brně
- absolvovala brněnskou konzervatoř, angažmá v Klicperově divadle v Hradci Králové, v Mahenově činohře v Brně
- herečkou Jihočeského divadla od roku 1991, dosud 92 rolí
- držitelka 11 Jihočeských Thálií
- 3x v širší (Její pastorkyňa, Krásky v Leenane a Čarodějky ze Salemu) a 1x v užší (Job Interviews) nominaci na celostátní Cenu Thálie
- v současné době k vidění v osmi hrách Jihočeského divadla, do konce roku ji čekají dvě premiéry: Elity (26. 10.) a Pokušení (14. 10.)