Zápasy hokejistů Motoru sleduje pravidelně na tribunách budějovického zimního stadionu pět až šest tisíc fanoušků. Zážitek ze sportovní podívané by mohl být větší, kdyby takovým počtům odpovídalo příslušné zázemí. Téměř vždy ale přestávky ukazují, že třeba možnosti občerstvení nebo kapacity WC v některých částech stadionu nestačí požadavkům návštěvníků.

Budějovická radnice proto chystá stavební úpravy, které by měly uvedené zázemí zlepšit. Podle náměstka primátora Františka Konečného se připravuje rozšíření objektu, výškově v úrovni současného bufetu. Přístavba směrem k řece by byla posazena na sloupech. „Tráva pod rozšířením zůstane zachována a bude zajištěno její skrápění vodou zejména v letních měsících,“ přibližuje František Konečný podrobnosti chystaného projektu. Změna se vůbec nedotkne míst na tribunách.

Nejen na zimním stadionu chce budějovická radnice rozšířit sociální zařízení a bufety. Samostatné občerstvení se plánuje i na parkovišti před stadionem.

Podle generálního manažera hokejistů Stanislava Bednaříka je to vítaný krok k vyššímu komfortu diváků. „Jsme rádi, že se zvětší kapacity bufetů,“ říká Stanislav Bednařík a oceňuje také plánované rozšíření sociálních zařízení. Chtěl by ale, aby se město zamyslelo nad možnou větší modernizací objektu, třeba kvůli mládežnické hokejové akademii, která v Budějovicích působí po dohodě s hokejovým svazem už dva roky.

Spolupracují při tom mimo jiné hokejový svaz a tým Motoru. Dosud ale akademie pracuje v jihočeské metropoli podle generálního manažera Motoru Stanislava Bednaříka na výjimku. V některých ohledech jí chybí lepší zázemí na zimním stadionu.
„Máme akademii podmínečně,“ říká Stanislav Bednařík s tím, že by byla potřeba například studovna, stravování pro mladé hráče a další věci. „Budvar aréna má patnáct let od rekonstrukce. Měla by se připravit koncepce jejího dalšího rozvoje, i v nějakých etapách,“ říká Stanislav Bednařík. Oceňuje přitom chystané kroky budějovické radnice, která chce už příští rok zlepšit zázemí pro diváky.

Zajistit by to měl projekt částečného rozšíření zimního stadionu. Podle náměstka primátora Františka Konečného je stávající sociální zařízení a občerstvení na straně stadionu směrem k řece nevyhovující pro kapacitu této části hlediště. Proto se pro ni chystá přístavba.

Bufety mají nově vzniknout i na parkovišti u stadionu. Rada města už vzala na vědomí studii, která ukazuje, jak by mohla tato služba fungovat. Část parkoviště by se zastřešila a byly by tam dovedeny inženýrské sítě. Samotné občerstvení by se instalovalo jen při zápasech a výjimečných akcích, jinak by plocha zůstala nadále vyhrazena parkování.