Během celého června se studenti účastní nejrůznějších workshopů s českými i zahraničními pedagogy. „Vyzkoušejí si i atraktivní natáčení na klasický 35mm film, a to jak ve školním ateliéru, tak i v nádherných exteriérech historického města Písku,“ zmínil za filmové školy Michal Sup. Prozradil také, že letos studenti vytvoří “remake“ čtyř klasických filmů ze 60. let v moderním pojetí, které si přivezli už z Ameriky.

Při natáčení spolupracují američtí studenti s píseckými, kteří je vedou produkčně i technicky a pomáhají jim tak při realizaci jejich scénářů. „Je to pro obě strany skvělá příležitost seznámit se s jinou kulturou i jazykem a také navázat profesionální vztahy,“ poznamenal Michal Sup.

I letos jsou podle něj američtí studenti z Písku naprosto nadšeni. „Určitě jste je také alespoň jednou potkali, ať už při natáčení nebo při plavání v řece, ochutnávání skvělého českého piva nebo jen při procházkách v přírodě,“ dodal Michal Sup.

Spolupráce českých a amerických studentů, respektive škol, by měla pokračovat i v dalších letech, protože obě strany si ji velice chválí.