Živě sledujete program ze studia, filmy si pusťte online

Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Juniorfest můžete letos kvůli koronavirovým opatřením „navštívit“, ačkoliv nejste z Plzeňského kraje, a dokonce z pohodlí domova. Sledovat doprovodný program jako například workshopy, rozhovory s osobnostmi, soutěže a další materiály můžete nyní naživo tzv. „life“. První část festivalu začíná totiž dnes ve 14 h a končí ve čtvrtek 12. listopadu, kdy si lze pouštět živý program ze studií denně od 14 do 18 h. Druhá část ve dnech to od 13. do 22. listopadu nabízí online filmy.

Naučná stezka Boubínským pralesem

Vcelku náročnou trasou čtyřkilometrovou trasou se můžete vydat po naučné stezce Boubínským pralesem. Začíná se z parkoviště u Idiny Pily, která je vzdálená 2 km od Zátoně. Odsud se podél potoka dostanete k Informačnímu středisku Idina Pila a od něj pak můžete pokračovat lesní cestou k Boubínskému jezírku. Zde se nachází první zastavení, od něhož se vydáte po trase kolem pralesa. Pro rodiny s dětmi a vozíčkáře se doporučuje pouze zastavení 1 a 5 kvůli náročnosti. Boubínský prales je 2. nejstarší zachovaný v Čechách. Jeho jádro je od roku 1858 rezervací. Na vrcholu Boubína stojí rozhledna v nadmořské výšce 1 362 m n. m. vysoká 21 m.

Projděte se k Helfenburku

Z obce Bavorov se můžete po modré turistické značce vypravit na zalesněný vrch Malošín k zřícenině hradu Helfenburk, k níž dojdete za asi 7 km. Hrad byl založen ve 14. století rodem Rožmberků. Po modré se dá dostat na Helfenburk i z druhé strany, od Volyně. Trasa jen na místo je však dlouhá 13,5 km. Procházkou po červené turistické značce z obce Dub k Helfenburku také dojdete za 4 km.