Předchozí
1 z 22
Další

Oslavy MDŽ

MDŽ můžete oslavit květinou nebo v Čepřovicích. Ilustrační fotoMDŽ můžete oslavit květinou nebo v Čepřovicích. Ilustrační fotoZdroj: Deník/VLP Externista
V Čepřovicích oslaví v sobotu 5. března Mezinárodní den žen. Vystoupí kapela Šumaváci i místní děti. Odpolední oslava začíná ve 14 h.

Nejen dárci krve si zatační v novém sále

Ztracená tisícovka, vyhraný notebook? Vše na Ukrajinu. 11. ročník Obecního plesu v Čeladné, 26. únor 2022.Zatančíte si v novém sále opraveného KD. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Radek Luksza
Již 5. společenský večer nejen pro dárce krve můžete navštívit v pátek 4. března v novém sále KD Včelná. Hostem večera bude zpěvačka Petra Janů, provázet bude Jarda Pavlík z Rádia Impuls, k tanci i k poslechu zahraje kapela Mašinka. Těšte se na soutěžení hry o ceny. Přijďte v 19 h. Vstupné 350 Kč.

Ochutnejte čerstvé ovoce z Afriky

Africké trhy přilákaly řadu návštěvníků.Africké trhy.Zdroj: Deník/Jaroslav Perdoch

V IGY Centru v Českých Budějovicích ochutnáte v sobotu 5. března exotické ovoce dovezené přímo z Afriky. Ovoce zralé čerstvé a bez chemie, stejně tak sušené ovoce a voňavé koření ze Zanzibaru, džemy a kvalitní čaje můžete v IGY Centru zakoupit od 9 do 18 h.

Dobroty z vepřové zabijačky

Masopust v Jindřichově HradciMasopust v Jindřichově HradciZdroj: archiv města Jindřichův Hradec
Tradiční vepřové hody zažijete v sobotu 5. března v zámeckém parku lázní Vráž. Po celý den tam budou vonět zabijačkové pochoutky jako jitrnice, jelita, tlačenka, guláš nebo tradiční zabijačková polévka bouřka. Akce začíná v 10 h.

Masopustní průvod a jízdy na koních

Masopust pro děti. Ilustrační fotoMasopust pro děti. Ilustrační fotoZdroj: MŠ Boršov nad Vltavou, obec Boršov nad Vltavou
Českobudějovický Statek Sněhurka připravil na sobotu 5. března tradiční masopustní průvod pro děti i dospělé. Konat se bude průvod, který začíná ve 14 h od altánu u zastávky Antonína Barcala a bude pokračovat na statek na Švábově Hrádku. Nebude chybět ani soutěž o nejhezčí masku. Svézt se také můžete na koních či ponících. Přijďte ve 14 h.

Smích i zamyšlení na divadlení přehlídce

Hra UpokojenkyněHra UpokojenkyněZdroj: Deník/Jan Karásek
Divadelní soubor Čelakovský v rámci festivalu amatérského divadla Štít uvede v Městském divadla Prachatice hru Upokojenkyně z prostředí domu pro seniory. U představení se zasmějete, ale mnohdy vás donutí i k zamyšlení. Přijďte v sobotu 5. března v 19 h. Vstupné 100 Kč.

Show pro děti s Míšou Růžičkovou

Míša Růžičková a její showMíša Růžičková a její showZdroj: Deník/Jana Martinková
Zábavné odpoledne si užijí děti v sobotu 5. března na Univerzitě Tábor se zpěvačkou dětských písní Míšou Růžičkovou. Zábavná písničková show bude připravena pro ty nejmenší diváky, kteří uslyší oblíbené hity a zatančí si. Děti Míša Růžičková bude zapojovat do vystoupení a zvát na pódium. Setkat se s ní mohou ještě po autogramiádě, která následuje po představení. Akce začíná v 15 h.

Kocourovo kartáč U Bejka

Kocourovo kartáč.Kocourovo kartáč.Zdroj: Deník/Petr Škotko
V sobotu 5. března vystoupí v českokrumlovském Baru U Bejka kapela Kocourovo kartáč. Od 18 h tam uslyšíte hudbu všech žánrů od country, folku přes pop, latinu až po rock.

Maškarní pro děti na Prachaticku

Maškarní karneval s Mickey Mousem uspořádalo Středisko volného času Ivančice.Maškarní karneva. Ilustrační fotoZdroj: se svolením Střediska volného času Ivančice
Vezměte děti v sobotu 5. března na maškarní bál do Strunkovic nad Blanicí. Děti si užijí diskotéku a soutěže a dostanou také občerstvení. Karneval začíná ve 13 h. Dospělí zaplatí 50 Kč, vstupné pro děti bez masky 30 Kč, děti s maskou mají vstup zdarma. V sobotu 5. března se koná také karneval v Husinci. Přijďte do místního KD ve 14 h. Čeká vás zábavné odpoledne plné hudby, tance, soutěží a dokonce i tombola.

Uvidíte cestovatelské filmy

Kino Vesmír v Náchodě přilákalo v neděli 13. února především ty menší diváky. Promítala se zde nová pohádka Tajemství staré bambitky 2, a to dokonce za účasti režiséra Ivo Macharáčka a mladé herečky Valentýny Bečkové.Vyrazte do kina na cestovatelské snímky. Zdroj: Martin Hurdálek
Snímky z 12. ročníku Mezinárodního festivalu cestovatelských filmů uvidíte v neděli 6. března v kině ve Strunkovicích nad Blanicí. Festival začíná v 17 h. Vstupné 80 Kč. Na filmy se můžete podívat také ve Volarech, a to v sobotu 5. března v radničním sále. Promítá se od 17 h.

Masopustní koleda ve Slapech

Masopust v Lenoře 2022.Masopust. Ilustrační fotoZdroj: Míra Pecka
V obci Slapy se koná v sobotu 5. března tradiční masopust. Masky se schází v Restauraci na č. p. 2, průvod za doprovodu živé hudby vychází ve 14 h. Do průvodu se můžete zapojit s maskou i bez ní. Občerstvení je zajištěno.

Benefice pro Ukrajinu

Koncert na podporu Ukrajiny bojující proti ruské agresi upořádali umělci z brněnských divadel a město Brno pod záštitou primátorky Markéty Vaňkové.Koncert na podporu Ukrajiny. Ilustační foto. Zdroj: Deník/Jiří Sláma
Pomoci Ukrajině můžete prostřednictvím kultury. V sobotu 5. března se koná na Univerzitě Tábor Benefiční koncert pro lidi na Ukrajině. Výtěžek z koncertu se dostane prostřednictvím Charity České republiky na Ukrajinu do míst, kde se bojuje. Koncert začíná v 19 h. Účinkující vystoupí bez nároku na honorář, vstupné bude dobrovolné.

Překonají otužilci rekord? 

Do Krásné Lípy se opět vrátili otužilci, letos se ale museli obejít bez sněhu a ledu.Otužilci se pokusí překonat rekord. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Alexandr Vanžura

Akce pro otužilce Covide, končíme, které se můžete zúčastnit v sobotu 5. března, má za cíl překonat rekord největšího počtu lidí, kteří se najednou budou nořit v jednu do ledové vody. Akce se koná v obcích na Lipensku mezi Stožcem až k Rožmberku. Loni byla plánovaná akce Covide, nezlob mě, která se musela konat v omezené míře právě kvůli epidemiologické situaci, ale napříč celou republikou bylo rozdáno kolem tří tisíc certifikátů lidem, kteří se zúčastnili. Na letošní ponor přijedou komisaři z pelhřimovské agentury Dobrý den spravující registraci rekordů do České knihy rekordů a muzeum rekordů a kuriozit. Zástupci agentury budou mezi 13. a 14. h evidovat otužilce na deseti místech. Přijedou do Nové Pece, Horní Plané, Černé v Pošumaví, Dolní Vltavice, Přední Výtoně, Frymburku, Lipna nad Vltavou, Loučovic, Vyššího Brodu a Rožmberku nad Vltavou. V den akce můžete do těchto míst využít zdarma přepravu společností České Dráhy a GW Train z Českých Budějovic, Českého Krumlova, Strakonic, Vimperka a Volar na Lipensko a zpět.

Povídání o Africe a Keni

Přednáška s názvem Jánské Koupele - zánik věhlasných lázní. 18. února 2022, Opava.Přijďte na přednášku o Keni. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Veronika Bernardová
Spousta zajímavostí o Africe se dozvíte v pátek 4. března v Deštné. Od 18 h se tam totiž v knihovně koná cyklus tří besed s Janou Hajduchovou. Na části Jak se žije našincům v Keni se dozvíte, jak se tam dostali, jak tam žije místním i bílým cizincům, řeč bude o zajímavostech města Nairobi a okolí. Druhá část ikonická zvířata a národní parky Keni se zaměří na národní parky Amboseli, Tsavo, Nakuru, Masai Mara, aj., bude se mluvit o slonech, nosorožcích, lvech, žirafách a dalších zvířatech včetně těch méně nápadných. Poslední částí bude beseda Ochrana přírody a pytlačení v Africe aneb Co jsem tam sedm let dělala. Součástí přednášky bude promítání fotografií. Vstupné dobrovolné.

Maškary v obci Roseč

Téměř celá obec provázela masopustní průvod v Postřekově na Domažlicku. Pětidenní veselí završil v úterý odpoledne průvod masek. V Postřekově bývají průvody hned dva. Krojovaný, kterému se také říká Kytičkový, prošel vsí už v neděli.Udržují tradice. Přijďte na masopust. Ilusrwační foto. Zdroj: Deník/Zdeněk VAIZ
V obci Roseč se vydají maškary v sobotu 5. března na koledu. Ve 13 h se účastníci sejdou před obecním úřadem, aby požádali starostku o svolení k průchodu obcí a dostali klíč od obce. Průvod, do kterého se můžete přidat také, doprovodí živá muzika.

Na zámek v březnu

Zajděte se podívat do třeboňského zámkuZajděte se podívat do třeboňského zámkuZdroj: Deník/Lenka Pospíšilová
Zámek Třeboň má otevřeno také v březnu, a to každý pátek, sobotu a neděli. Na trasu A Rožmberkové se můžete vydat 10, 12 a 14 h. Na trasu B Schwarzenberkové v 11, 13 a 15 h. Na trase A nahlédnete do soukromých rožmberských interiérů a připomenete si dobu posledních Rožmberků – Viléma a Petra Voka. Soukromé schwarzenberské a partmány, trasa B, vás zase seznámí s posledními majiteli panství a nahlédnete do 11 místností, kde ještě v minulém století žila rodina Schwarzenberků.

Prohlédněte si paličkované krajky

Paličkování. Ilustrační fotoPaličkování. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Miroslava Šebestová
Ještě do neděle 6. března uvidíte v Galerii íčko v Informačním centru v Blatné výstavu Markéta Sloupová: Paličkované krajky. Autorka navštěvovala od roku 1958 krajkářskou školu v Sedlici, pracoval pro Vambereckou krajku, vedla kurzy drhání a paličkování, tvořila krajky včetně trojrozměrných a vystavovala po různých místech Čech.

Klasika pro děti trochu jinak

S dětmi do divadla. Ilustrační fotoS dětmi do divadla. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Miroslav S. Jilemnický
Vezměte děti na klasickou pohádku O Kohoutkovi a Slepičce, kterou ve velkém sále Kulturního a vzdělávacího centra Blatná zahraje Divadelní soubor PNUtí. To klasiku také poupravilo, takže vás čeká nejedno překvapení. Těšte se na legraci, taneční písně i harmoniku. Představení uvidíte v neděli 6. března v 15 h.

Malovali masopust

Prohlédněte si výkresy z výtvarné soutěže. Ilustrační fotoProhlédněte si výkresy z výtvarné soutěže. Ilustrační fotoZdroj: Poskytla Eva Zamazalová
Až do 31. března najdete ve sloupové síni Městského úřadu Vodňany výstavu soutěžních prací vodňanských dětí. Exponáty vznikly v rámci soutěže vodňanský masopust. Ve středu 9. března v 16 h budou slavnostně vyhlášeny oceněné práce. Výstava je přístupná v pondělí a ve středu od 8 do 11 a od 12 do 17 h, v úterý a v pátek od 8 do 10.30 h nebo po domluvě také v pátek od 13 do 16 a v sobotu od 9 do 12 h.

Vystoupí kapela Sto zvířat

Kapela Sto zvířat.Kapela Sto zvířat.Zdroj: Deník/Lukáš Kaboň

Kapela Sto zvířat, která se věnuje především ska hudbě, přijede koncertovat v rámci turné 30 let tour i do Českých Budějovic. Poslechnete si ji v sobotu 5. března ve 20 h v českobudějovickém klubu K2. Vstupné 350 Kč.

Burza sběratelů

14. Hobby burza - setkání sběratelů.Setkání sběratelů.Zdroj: Deník/Jana Vozárová

Sběratelé i táborská veřejnost se sejdou v neděli 6. března mezi 10. a 12. h v salonku v Restauraci Na Svépomoci. Můžete tam nakupovat, prodávat i měnit pohlednice, odznaky, etikety různých druhů, VHS kazety, kapesní kalendáře, propisky s logy, militárie, známky, bankovky, mince aj.