Předchozí
1 z 16
Další

Rozsuďte básnické klání

Slam poetry hodnotí sami diváci, kteří tak rozhodují o vítězi. Ilustračí foto.Slam poetry hodnotí sami diváci, kteří tak rozhodují o vítězi. Ilustračí foto.Zdroj: Deník/Roman Dušek

Básníci se utkají v Českém Krumlově v kavárně Drunken Coffee. V pátek 28. ledna se tam totiž koná večer se Slam poetry, specifickým básnickým přednesem. Uslyšíte již prověřené interprety i nováčky. Vystoupí mistr České republiky 2014 Anatol Svahilec, mistr České republiky v duoslamu 2019 Šimon Felenda, vítězka femislamu 2021 Tali a jihočeská naděje Karol. Jejich úkolem bude předstoupit před publikum k mikrofonu a uhranout ho, rozesmát, rozplakat, dojmout či zaujmout. Právě diváci, kteří budou přednesy bodovat, jsou porotou, která může interprety za jejich chyby vypískat, nebo rozhodnout o jejich vítězství. Začíná se od 19 h.

Trojkoncert ve Fabrice

Vyrazte na večer plný koncertů. Ilustrační fotoVyrazte na večer plný koncertů. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Michal Bílek

V českobudějovickém hudebním klubu MC Fabrika vystoupí v pátek 28. ledna hned tři interpreti. Ve 20 h zahájí večer dvojice Southern Brothers. Poté nastoupí od 21 h hraje českokrumlovská stoner rock-alternative kapela Lambda. Večer završí domácí The Black Velvet Suicide hrající hudební žánr grunge-southern rock. Zaplatíte vstupné 150 Kč.

Prodej suvenýrů od oblíbených kapel

Je libo triko s logem kapely? Ilustrační fotoJe libo triko s logem kapely? Ilustrační fotoZdroj: Renata Jílková/FotiRna

Podpořit své oblíbené jihočeské muzikanty můžete na prvním velikém merchi, prodeji předmětů s logy kapel. Ten se bude konat v českobudějovickém hudebním klubu MC Fabrika v sobotu 29. ledna od 14 do 18 h. K dostání budou například trička či mikiny, můžete si poslechnout jejich cdčka a LPčka a popovídat si s kapelníky. Vstupné 50 Kč.

Nedělní pohádky pro nejmenší

Pohádkové odpoledne. Ilustrační fotoPohádkové odpoledne. Ilustrační fotoZdroj: Deník/VLP Externista

Pásmo pohádek pro nejmenší pustí dětem v neděli 30. ledna v jindřichohradeckém KD Střelnice. Od 15 h je čeká Loupežnická pohádka, Rézi a Brouk pouštějí draka, A neříkej mi Vašíku, Půlnoční příhoda, Cvrček a slepice, O smutné princezně a Krtek a telefon. Vstupné 15 Kč.

Vší silou aneb Pak se to stalo

Divadlo ŠOS Prachatice zahraje hru Vší silou aneb A pak se to stalo!Divadlo ŠOS Prachatice zahraje hru Vší silou aneb A pak se to stalo!Zdroj: Deník/VLP Externista

V rámci zimního pokračování přehlídky loutkového divadla Vimperský kašpárek uvede Divadlo SOŠ Prachatice představení Vší silou aneb A pak se to stalo! Přijďte se podívat v neděli 30. ledna do Městského kulturního střediska. Uvidíte tři pohádky o činnostech, které děti nejradši neřeší, ale dospělí ano. Co se stane, když si nebudou děti čistit ouška, česat vlásky a čistit zoubky a proč by to měly dělat? To zjistí od 15.30 h. Hra vznikla na motivy pohádkové knihy pro děti Ester Staré A pak se to stalo! Vstupné pro děti bude zdarma, jejich dospělý doprovod zaplatí 70 Kč.

Záhady partnerského života vysvětlí v divadle

Zajděte do divadla. Ilustrační foto.Zajděte do divadla. Ilustrační foto.Zdroj: Deník/Michal Bílek

Divadelní komedii Manželský čtyřúhelník na horách přiveze do Dačic Fanny agentura. Uvidíte ji v neděli 30. ledna v KD Beseda v Dačicích. Příběh navazuje na úspěšnou komedii Manželský čtyřúhelník, zpracovává, co se do původního představení nevešlo. Kdo vynáší smetí, jak správně mačkat zubní pastu, proč se muži neptají na cestu? To a další záhady partnerského soužití se bude řešit v 19 h.

Ženské problémy, touhy a sny

Představení Čas pod psa v klatovském divadle.Představení Čas pod psa.Zdroj: Jiří Jiřík

Komorní divadlo Kalich přiveze v rámci Přehlídky divadelních malých forem komedii dramatičky Bridgette Buc Čas pod psa. Tři naprosto odlišné ženy se ukryjí v zadní místnosti bistra před bouřkou. Neznají se, a tak se zprvu ostýchají, nakonec však odkrývají své problémy, touhy a sny. Hrají Tereza Kostková, Máša Málková a Eva Josefíková. Přijďte se podívat, jak to s nimi dopadne, v sobotu 30. ledna od 19 h. Vstupné 350 Kč.

Zahrají Mirek Kemmel a Vladimír Javorský

Vladimír Javorský vystoupí spolu s Mirkem Kemmelem v BlatnéVladimír Javorský vystoupí spolu s Mirkem Kemmelem v BlatnéZdroj: Deník/Martin Divíšek

Písničkář Mirek Kemmel přijede do Blatné, aby zahrál v pátek 28. prosince své autorské písně. Navíc zahraje na kytaru, ukulele a akordeon s kapelou, s níž vystupuje také známý herec Vladimír Javorský. Ten se chopí též ukulele a kytary, zahraje vám ještě na flétnu a saxofon. Uslyšíte hudbu na pomezí žánrů od balady přes blues po hospodské písničky. Po koncertě, který začíná v 18 h, následuje v Kulturní kavárně Železářství u Šulců vernisáž děl Mirka Kemmela, který je nejen deníkový karikaturista, ale také malíř.

Výstavy na Strakonickém hradě

Sál u Kata a Maltézský sál strakonického hradu hostí výstavy. Ilustrační fotoSál u Kata a Maltézský sál strakonického hradu hostí výstavy. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Petr Škotko

V Maltézském sále Strakonického hradu najdete až do konce měsíce výstavu fotografií s tématem žena ze 17. mezinárodního fotografického bienále 2021. Otevřeno je od úterý do neděle od 10 do 16 h. V Sále U Kata na Strakonickém hradu si prohlédnete výstavu Svazu českých fotografů, která vznikla jako pocta osobnosti československému fotografovi a kameramanovi Jánu Šmokovi.

Ocitněte se v příběhu s Michalou Piskačovou

Vypravěčka Michala Šíma PiskačováVypravěčka Michala Šíma PiskačováZdroj: Deník/Kamila Šmídová

Michala Piskačová se věnuje žánru vyprávění, kterým vtahuje své posluchače do dobrodružný, fantastických a zajímavých dějů. V českobudějovické Horké vaně si ji můžete poslechnout v neděli 30. ledna. Program je vhodný pro rodiny s dětmi. Jeho tématem budou šibalové a moudří blázni. Přijďte v 16 h. Další vypravěčská odpoledne můžete zažít ještě na jaře.

Taneční večer všech žánrů

Tančírna. Ilustrační foto.Tančírna. Ilustrační foto.Zdroj: Zdeněk Formánek

Tělo si protáhnete na tanečním večeru v sobotu 29. ledna v píseckém kulturním domě. Přijít můžete, ať jste začátečníci, nadšení tanečníci, nebo pokročilí. Zatančíte si na reprodukovanou hudbu a rytmy tanga, foxtrotu, valčíku, waltzu, jivu, cha-chy, polky i country tanců. O program se postarají zkušení tanečníci Hana a Tomáš Urbanovi. Přijďte v 18 h. Vstupné 120 Kč.

Flétnový večer u Trojice

Fautores FlautaeFautores FlautaeZdroj: Deník/Lucie Kotrbová

Nenechte si ujít tradiční lednový flétnový koncert v písecké koncertní síni Trojice. Zahraje vám písecký soubor Fautores Flautae, flétnisté Petra a Václav Holubovi, Martin Hlídek a Martin Boček, kteří představí nový program. Hosty večera budou Jiří a Vojtěch Holubovi. Vstupné 100 Kč.

Šumavská strašidla v knihovně

Městská knihovna Český Krumlov přichystala strašidelný program pro děti. Ilustrační fotoMěstská knihovna Český Krumlov přichystala strašidelný program pro děti. Ilustrační fotoZdroj: Městská knihovna Český Krumlov

Odpoledne plné šumavských strašidel zažijí děti v českokrumlovské Městské veřejné knihovně v pátek 28. ledna. Od 16.30 h se bude v oddělení pro děti číst, malovat a hádat. Akci si užijí hlavně milovníci strašidelných příběhů, ať už děti, rodiče, prarodiče.

Přijďte na Vladimíra Pecháčka hity Karla Hašlera

Užijte si hudební večer. Ilustrační fotoUžijte si hudební večer. Ilustrační fotoZdroj: Josef Rod starší

Vladimír Pecháček, někdejší člen kapely Patrola Šlapeto a orchestru Ondřeje Havelky, přijede do Třeboně. V pátek 28. prosince vystoupí ve společenském sále lázní Aurora. Zazpívá staropražské, lidové a populární hity Karla Hašlera. Těšit se můžete také na písně z filmů pro pamětníky. Koncert začíná v 19 h. Vstupné 120 Kč.

Loutkové divadlo v Lišově

Loutkové divadlo pro děti. Ilustrační fotoLoutkové divadlo pro děti. Ilustrační fotoZdroj: Deník/Romana Netolická

Pohádkové odpoledne zažijí děti v neděli 30. ledna v kině Svět v Lišově. Těšit se můžou na loutkovou pohádku Honza doktorem. Přijďte ve 14.30 h. Vstup zdarma.