Merenda na venkovském dvorku
KDY:
 Sobota 28. září od 10 do 13 hodin
KDE: Javorník
ZA KOLIK: Zdarma

Tři sta let od vzniku Javorníku si připomenou lidé v sobotu 28. září právě v malé šumavské vísce.
V zahradě domu historie v samotném centru Javorníka je připravena Merenda na Venkovském dvorku v čase od 10 do 13 hodin. Pořadatelé chystají nejvoňavější pečení buchet, krouhání a nakládání zelé, fortelné kosení trávy či mlácení obilného zrna cepem. K tomu zahrají harmonikáři i Black Ladie. Představí se řezbář, který na místě vytvoří sochu, keramička, která dokáže kouzlit z hlíny, cukrářka, která přinese něco na zub a řezbářka, která své výrobky nabídne k prodeji. Pořadatelé vyzývají, aby lidé přišli v dobovém oblečení a styl prý bude po zásluze odměněn. Hosté merendy zároveň uvití výrobu jídla a pití, ale hlavně se výborně pobaví.

KnedlíkobraníZdroj: Deník

Knedlíkobraní
KDY:
 Sobota 28. září od 17 hodin
KDE: Hospůdka U knedlíka
ZA KOLIK: Zdarma

V Konopišti u Vlachova Březí se stále něco děje. V sobotu 28. září se tam koná Knedlíkobraní.
Začátek celé akce je naplánován na pátou hodinu odpoledne v hospůdce U knedlíka. K ochutnání budou borůvkové knedlíky s cukrem, máslem, tvarohem a šlehačkou, špekové knedlíky plněné uzeným masem s kyselým zelím a osmaženou cibulkou a bramborové knedlíky plněné uzeným masem s kyselým zelím a osmaženou cibulku. Každá z porcí vyjde na stokorunu. Vstup na okukování dobrot je gratis.

Střelecký memoriálZdroj: Deník

Střelecký memoriál
KDY:
 Sobota 28. září od 9 hodin
KDE: Strunkovice nad Blanicí
ZA KOLIK: Podle ceníku

Střelci ze Spolku Sportovních Aktivit Šumava ve Strunkovicích nad Blanicí pořádají v sobotu 28. září od 9 hodin ráno střelecké závody.
Podle organizátorů je o 8. ročník Memoriálu Andreje Brosze st. ve střelbě z malorážky. Střílí se na střelnici ve Strunkovicích nad Blanicí. Startovné je podle poprozic střeleckého klubu.

SaturninZdroj: Deník

Saturnin
KDY:
 Sobota 28. září od 19 hodin
KDE: Kino Strunkovice nad Blanicí
ZA KOLIK: 80 Kč

Divadelní představení netolických ochotníků ze Spolku TYL Netolice se stěhuje pod střechu.
Po letním uvedení představení Saturnin v prostorách zámku Kratochvíle a dalších místech pod širou oblohou, tentokrát netoličtí ochotníci uvedou svůj nejnovější kousek pod režijním vedením Miroslava Mikeše v kino sále ve Strunkovicích nad Blanicí. Začátek od 19 hodin. Vstupné 80 Kč.

Václavská taneční zábavaZdroj: Deník

Václavská taneční zábava
KDY:
 Sobota 28. září od 19 hodin
KDE: Kulturní dům Svojnice
ZA KOLIK: Zdarma

Klub vysloužilých hasičů zve na Václavskou taneční zábavu, která se koná v sobotu 28. září od 19 hodin v Kulturním domě ve Svojnicích.
K tanci a poslechu hraje Dynamics-Band, tedy Stanislav Kalíšek a spol.

Nabarvené ptáčeZdroj: Deník

Nabarvené ptáče
KDY:
 Neděle 29. září od 20 hodin
KDE: Strunkovice nad Blanicí
ZA KOLIK: 90 Kč

Strunkovické kino v neděli 29. září od 20 hodin uvádí nový český film Václava Marhoula. Vstupenka vyjde na devadesát korun.
Ve snaze uchránit své dítě před masovým vyhlazováním Židů, rodiče posílají syna k příbuzné na venkov kdesi ve východní Evropě. Chlapcova teta však nečekaně umírá, a tak je dítě nuceno vydat se na cestu a protloukat se úplně samo divokým a nepřátelským světem, ve kterém platí jen místní pravidla, předsudky a pověry. Jeho snahu o doslovné fyzické přežití ale po válce střídá jiný boj. Boj, kterého si ani není vědom, boj sama se sebou, boj o svou duši, o svoji budoucnost.