Předchozí
1 z 6
Další

Středa 31. května

KONCERT JARDY SVOBODY
Kde: Galerie Dolní brána, Prachatice
Kdy: Od 19 hodin 
Jarda Svoboda je český zpěvák, kytarista, textař, skladatel a výtvarník. Někdejší frontman kapel Traband a Otcovy děti, a člen formací Naholou 25, Zuby nehty,Holy Fanda and The Reverends či Květovaný kůň. Od roku 2016 vystupuje sólově nebo s příležitostnýmispoluhráči. V Galerii Dolní brána Prachatice uslyšíme koncert pro hlas, kytaru a harmonium v rámcivýstavy obrazů Jiřího Steinera.
Vstupné: 150 korun

SNĚHURKA A SEDM TRPASLÍKŮ
Kde: MěKS, Vimperk
Kdy: Od 16.30 hodin
Divadelní pohádka v podání souboru Dráček z DDM Vimperk. Příběh krásné Sněhurky, který nikdy neomrzí! Můžete se těšit na zlou královnu, pracovité trpaslíky i oddaného myslivce. Povede se princovi i tentokrát probudit Sněhurku?
Vstupné: Dobrovolné

ABSOLVENTSKÉ VYSTOUPENÍ
Kde: ZUŠ, Vimperk
Kdy: Od 17 hodin
Absolvenstké vystoupení literárně-dramatického oboru.

Čtvrtek 1. června

DEN DĚTÍ
Kde: Hřiště u DDM Prachatice
Kdy: Od 9 do 11 hodin
Den dětí. Dopolední program plný her a soutěží na safari a pohádkou pro MŠ, ZŠ a veřejnost.
Vstupné: Zdarma

AKTIVITY NA PŮDĚ
Kde: Komunitní centrum na Půdě, KreBul Prachatice
Kdy: Od 14 hodin
Aktivity na léto pro děti a vnoučata. Aneb pečeme housky s Irenou Starou.
Vstupné: Zdarma

DEN DĚTÍ NA DŘÍPATCE
Kde: CEV Dřípatka, Prachatice
Kdy: Od 16 do 19 hodin
Poznávací aktivity o přírodě, hry a tvoření, ukázky chovnýchzvířátek a společné posezení u ohně.
Vstupné: Zdarma

DNY DUCHOVNÍ HUDBY – 1. KONCERT
Kde: Kostel sv. Jakuba, Prachatice
Kdy: Od 19 hodin
Dětský pěvecký sbor Zvonky Praha & dívčí komorní sbor Abbellimento. V dětském sboru Zvonky pívají děti od 10 do 11 let. Koncertní sbor zpívá nejenklasickou, staletími prověřenou hudbu, ale také vícehlasá díla současných skladatelů. Dívčí komorní sborAbbellimento je tvořen nejzkušenějšími zpěvačkami koncertního sboru zhruba ve věku od patnácti let.Komorní sbor má v repertoáru nejnáročnější sborovou tvorbu různých žánrů včetně duchovní hudby,zpívá z velké části a capella. Sbory doprovodí hrou na varhany Jakub Janšta.
Vstupné: zdarma

PŮJDEŠ MI ZA SVĚDKA
Kde: MěKS Vimperk
Kdy: Od 19 hodin
Divadelní představení, komedie od autora hry Láska a Párečky. Hrají Karel Zima, Daniela Šinková, Jarmil Škvrna, Yanna. Jean-Luc Lemoine, současný známý francouzský komediální autor, vodí rád diváka po klamných cestách, aby ho pak v nejméně očekávaném okamžiku překvapil zcela novým pohledem na danou situaci.
Vstupné: 420 korun

LITERÁRNÍ KAVÁRNA
Kde: Domov seniorů Mistra Křišťana, Prachatice
Kdy: Od 14 hodin
Madeira – smaragdový ostrov Atlantiku. Povídání s Lenkou Martanovou.
Vstupné: Zdarma

NA KVÍZ
Kde: Klub 111, Prachatice
Kdy: Od 19 hodin.
Zábavná vědomostní hra pro týmy o čtyřech až šesti hráčích. Nalijte si to do hlavy trochu jinak! 5 kol, 51 otázek, fajn ceny, styloví moderátoři, stovky témat. Kapacita je omezená. Povinná rezervace s názvem týmu musí být předem: Rezervace Na Kvíz
Vstupné: 100 korun

RYCHLE A ZBĚSILE 10
Kde: Kino Národka, Prachatice
Kdy: Od 19.30 hodin
V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilskéhonarkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domoviparťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa).Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké,včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit.Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášťkdyž má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist kDominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se budeodehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut vnádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život ana smrt.
Vstupné: 150 korun

Pátek 2. června

NOC KOSTELŮ 2023
Kde: Kostel sv. Jakuba Většího, Prachatice
Kdy: Od 16.30 do 23 hodin
Duchovně kulturní program v Kostele sv. Jakuba Většího Těšit se můžete na slovo mluvené, hudební vstupy a komentované prohlídky interiérukostela, kostelní věže a zvonů. Připojit se můžete i k modlitbě za město. Mezi 16.30 až 23.00 se tedymůžete těšit na prohlídky, večerní pohled z věže, hudební vstupy Chrámového sboru, dětské scholy,sboru Maraveja, Klarinetového souboru Prachatice a na vystoupení tanečního oboru při ZUŠ vPrachaticích. Od 16.30 zveme především rodiny s dětmi na pátrací stezku nejen v kostele a ve věži. Vrámci Noci kostelů bude možnost návštěvy kaple sv. Jana N. Neumanna a jeho rodného domu, a to od17:00 -18:00 a 19:00 – 22:00 hod.
Vstupné: zdarma

NOC KOSTELŮ
Kde: Vimperk
Kdy: Od 18 kaple Panny Marie Pomocné na Brantlově Dvoře, od 19 kostel Navštívení Panny Marie na náměstí
Komentovaná prohlídka města s průvodcem a divadelními výjevy, zaměřená na církevní památky, jejich historii a interiéry. Nutná rezervace na tel. 739069271 nebo v Infocentru.
Vstupné: 120 Kč (včetně Brantlova Dvora), 100 Kč (jen Vimperk).

BABYLON
Kde: Kino Šumava, Vimperk
Kdy: Od 19 hodin
Nejdivočejší místo na Zemi. Místo, kde vycházejí hvězdy a zase rychle hasnou. Hollywood. Tři příběhy – příběh o muži na vrcholu, o dívce, která na něj šplhá, a o klukovi, který šel kolem, rámují bláznivou a velkolepou filmovou jízdu Damiena Chazella. V hlavních rolích jeho Babylonu excelují Brad Pitt, Margot Robbie a nováček Diego Calva. „Chtěl jsem se podívat pod mikroskopem na raná léta filmového průmyslu, na dobu, kdy teprve hledal sám sebe.
Vstupné: 100 korun

Sobota 3. června

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ PIVOVARU PRACHATICE
Kde: Pivovar Prachatice
Kdy: Od 14 do 22 hodin
Mimořádný pivovarský den! Den otevřených dveří plný lokálních produktů, ochutnávek, piva a hudby.
Vstupné: Zdarma

MUZEJNÍ NOC
Kde: Zámek Vimperk
Kdy: Od 16 hodin
Otevřeny všechny expozice Muzea Vimperska. Mezigenerační výtvarná dílna, přednášky Mgr. Martina Gažiho a PhDr. Evy Bendové, PhD., vernisáž výstavy „Šumava v obrazech Věry Kubík Kdolské a Václava Martínka“.
Vstupné: 120 Kč dospělí, 40 Kč děti.

VYPRÁVĚNÍ PŘÍBĚHŮ PRO DĚTI
Kde: Kralova vila, Prachatice
Kdy: Od 15 hodin
Živé vyprávění, při kterém vypravěčka Michala Piskačová používá jen svůj hlas, gesta a mimiku, je poutavé, interaktivní a pěstuje v dětech jejich přirozenou představivost. Pro malé i větší posluchače.
Vstupné: Zdarma

POUŤOVÁ PARKBOUDA
Kde: Park u ZŠ TGM, Vimperk
Kdy: Od 20 hodin
Lucky BrewKoncert v rámci vimperské poutě.
Vstupné: dobrovolné

Pondělí 5. června

FOTOGRAFICKÉ STŘÍPKY ZDEŇKA PŘIBYLA (1949 - 2022)
Kde: Zimní zahrada Městského úřadu Prachatice
Kdy: Od 16 hodin.
Výstava připravená rodinou připomene výtvarnéhofotografa, novináře a fotoreportéra, který na Prachaticku působil s fotoaparátempadesát let. Půjde o fotografické střípky z jeho tvorby z posledních let, ale výstava semísty vrátí i k jeho starší tvorbě a má být také příležitostí k zavzpomínání na novinářskoulegendu našeho regionu. Vernisáž.
Vstupné: Zdarma

FESTIVAL
Kde: Národní dům, Prachatice
Kdy: Od 14 hodin
SENSEN mají talent. Festival seniorských souborů.
Vstupné: Zdarma

ABSOLVENTSKÁ VERNISÁŽ
Kde: Městská knihovna, Vimperk
Kdy: Od 17 hodin
Vernisáž výstavy výtvarných prací žáků ZUŠ. 

KONCERT
Kde: Sál ZUŠ Prachatice
Kdy: Od 18 hodin
Absolventský koncert. M. Dostál, M. Srbený, P. Zemek, K. Staňková – Klavír.
Vstupné: Zdarma

Úterý 6. června

MELANIE SCHOLZ – ZROZENA KE ZPĚVU
Kde: Městské divadlo, Prachatice
Kdy: Od 19 hodin
Melanie Scholz pochází z hudební rodiny, od pěti let se učila na piano, od 16 let soukromě studovala zpěv. V roce 2002 vyhrála cenu „Best Jazz Vocalist” v kategoriitradičního jazzu. Její hlas nezvítězil jen v mnohajihoafrických jazzových soutěžích a festivalech,ale stal se i hlasem oficiálním: např. v roce 2003zpívala na „Prezidentském golfovém turnaji“,který pořádal bývalý prezident JAR NelsonMandela. V roce 2006 realizovala své debutovéalbum s názvem “Zillion Miles”. V roce 2009nahrála své druhé CD s norským trumpetistou aproducentem Olem Jornem Myklebustem.Během své kariéry zpívala ve Španělsku,Portugalsku, Nizozemí, Maroku, Norsku,Švédsku a Rakousku, spolupracovala s mnohahudebníky různých občanství i národností.
Vstupné: 200 korun v předprodeji / 250 korun na místě

KONCERT
Kde: Galerie Dolní brána, Prachatice
Kdy: Od 18 hodin
Absolventský koncert žáků ZUŠ Prachatice. E. Hudeck - flétna, K. Kolínová, D. Prokeš, G. Turková - kytara, V.Neužil – klarinet.
Vstupné: Zdarma

PAPPA MIA!
Kde: Kino Národka, Prachatice
Kdy: Od 19.30 hodin
Sebastian je pozván na společný víkend k rodičům svésnoubenky. Je tu ale jeden italský háček. Nemá totiž jinoumožnost než vzít na návštěvu do honosného sídla bohatýchamerických snobů taky svého tátu. Italského imigranta,holiče z New Yorku, prostořekého obyčejného chlapíkaklasického střihu, jenž se do moderní doby a do spořádanérodiny pracháčů ani trochu nehodí. Sebastian má strach zvelké ostudy a moc dobře ví, proč. Z víkendu se stanesouboj dvou zcela odlišných světů a ihned po příjezduzačne řetězec šílených situací a karambolů.
Vstupné: 130 korun