Na místo se sjely čtyři hasičské jednotky. Podle informací mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů v hájence žila rodina se třemi dětmi. Jedno z dětí bylo spolu s otcem převezeno letecky na popáleninové centrum do Prahy a ženu s dalším dítětem odvezla sanita do nemocnice, kam za nimi kvůli špatnému psychickému stavu matky byl vyslán také psycholog hasičského záchranného sboru.

Jak upřesnila mluvčí jihočeské záchranky Petra Kafková, informaci o požáru obdrželo operační středisko Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje krátce po půl osmé ráno.
Podle prvních informací mělo být na místě zraněno více osob. K události byla okamžitě vyslána lékařská výjezdová skupina Zdravotnické záchranné služby ze Soběslavi a Letecká záchranná služba AČR z Bechyně.

"Záchranáři na místě ošetřili celkem čtyři osoby, včetně dvou dětí předškolního věku.
Nejzávažněji bylo zraněno jedno z dětí. Jeho stav si vyžádal napojení na umělou plicní ventilaci a intenzivní přednemocniční neodkladnou péči. V kritickém stavu bylo letecky transportováno na popáleninové centrum do Vinohradské nemocnice. Spolu s ním sem byl letecky transportován i druhý těžce zraněný pacient – muž středního věku, který utrpěl závažné popáleniny a zranění na trupu a končetinách. Jeho stav se zdravotníkům před transportem podařilo stabilizovat," popsala rozsah zranění Petra Kafková.

Žena středního věku a druhé dítě se nadýchaly zplodin hoření a po poskytnutí nezbytné neodkladné péče je záchranáři převezli do Táborské nemocnice.

Podle mluvčí hasičů ohnisko požáru jednotky našly v přístavku těsně napojeném na dům. "Hasiči ihned zahájili hašení a požár krátce po osmé hodině dostali pod kontrolu. V tuto chvíli probíhá dohašování. Závěrečný průzkum pak hasiči provádí zároveň s termokamerou, která je schopná jim odhalit i možná skrytá ohniska," doplnila Vendula Matějů s tím, že příčina je v šetření a předběžná škoda se odhaduje na 1,5 milionu korun.

Zjišťujeme další podrobnosti.

Při střetu dvou aut v Košicích na Táborsku zemřel mladý řidič.
Letošní tragédie na jihočeských silnicích otevřelo Táborsko