Operační středisko jihočeských hasičů do kempu vyslalo profesionální hasiče ze stanice Milevsko a vyhlásilo poplach pro dobrovolné jednotky Hrejkovice, Kovářov, Zahořany, Kostelec nad Vltavou a v rámci mezikrajské výpomoci se do Radavy sjely ze Středočeskéhokraje také jednotky SDH obcí Petrovice, Petrovicko - Kojetín, Klučenice a Kozárovice. Se člunem vyjela také VZS Praha - Orlík.

"Vzhledem k počtu zasahujících jednotek byl operačním střediskem v 22:31 hodin vyhlášen 2. stupeň požárního poplachu a následně v 0:59 hodin 3. stupeň. Celkem na požářišti zasahovalo deset cisteren a čtyři dopravní automobily," popsala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Podle původního ohlášení na tísňovou linku hořely tři obytné karavany. Požár se podle Venduly Matějů ale rychle rozšířil na další obytné vozy a také blízký les. Hasiči nakonec likvidovali požár 11 karavanů, jednoho obytného vozu značky Avia a osobního auta značky Škoda Yeti. Požár zasáhnul les na ploše přibližně 70 na 70 metrů.

Vichr 8. července 2021 škodil i na největším budějovickém hřbitově. Na snímku památník padlých rudoarmějců na Hřbitově sv. Otýlie.
V Budějovicích stále platí výzva k opatrnosti kvůli polomům

"Zasahujícím jednotkám se podařilo požár dostat pod kontrolu krátce před půl dvanáctou večerní. Oba stupně požárního poplachu byly odvolány v 1:09 hodin. Úplnou likvidaci požáru byla velitel zásahu nahlásil v 3:21 hodin. Poté jednotky z místa požáru postupně odjížděly, na místě pro monitoring požářiště zůstala pouze jednotka SDH obce Kostelec nad Vltavou, a to do půl šesté ranní. V karavanech nebyly žádné osoby, nemáme hlášené žádné zranění," konstatovala mluvčí.

"Naštěstí nejsou hlášeny žádné zraněné osoby. Během dne se bude provádět ohledání místa činu a další úkony," doplnil mluvčí jihočeských policistů Jiží Matzner.

Co bylo příčinou vzniku požáru, šetří vyšetřovatel hasičů společně s Policií ČR. Výše škody zatím není známá.