Na místo podle mluvčí jihočeských hasičů Venduly Matějů vyjeli profesionální hasiči ze stanice Písek, poplach byl vyhlášený také dobrovolním jednotkám obcí Podolí I., Záhoří, Písek a Bernartice. Celkem bylo u požáru 7 cisteren a automobilový žebřík. 

Průzkum na místě ukázal, že hoří ve střeše truhlárny o půdorysu přibližně 15 x 40 metrů.

"Požár se šířil sendvičovou střechou mezi izolací (vatou a polystyrenem). Bylo velice komplikované se k požáru vůbec dostat. Bylo nutné kusy střechy úplně odstranit. Práce hasičů byla velice náročná i vzhledem k silnému zakouření. Ze stanic Písek a Tábor byly na požářiště dováženy další láhve se vzduchem," popsala Vendula Matějů.

Krásné počasí v Českých Budějovicích.
Teplotní rekordy padly téměř všude na jihu, podívejte se na snímky podzimu

Okolo půl šesté velitel zásahu nahlásil lokalizaci požáru - tedy že se požár přestal šířit a byl pod kontrolou zasahujících hasičů.

"Zásah pokračoval v rozebírání střešních konstrukcí a dohašování. Okolo osmé hodiny večerní většina jednotek odjela na základny. Na požářišti zůstali hasiči obcí Podolí I. a Záhoří. Ti požářiště monitorovali do ranních hodin. Úplná likvidace požáru byla nahlášena až ve čtvrtek v 9 hodin dopoledne. Nyní jsou na místě vyšetřovatelé příčin vzniku požáru spolenčě s Policií ČR. Výše vzniklé škody byla stanovena předběžně na 5 miliónů korun," popsala během čtvrtečního dopoledne mluvčí hasičů s tím, že v truhlárně nikdo nebyl a hasiči nikoho neevakuovali.