Jak vypočetla mluvčí hasičů Vendula Matějů, k požáru vyjeli v 22.29 hodin profesionální hasiči ze stanic Prachatice a Křemže a dobrovolní hasiči obcí Lhenice a Ktiš. "Následně byly povolány profesionální jednotka ze stanice České Budějovice s plynovým automobilem a dobrovolní hasiči obcí Netolice, Chvalšiny, Volary a Brloh. Celkem bylo ke skladu vysláno 11 automobilových cisteren, 7 dopravních automobilů, plynový hasící automobil a automobilový žebřík."

Oheň zasáhl sklad o půdorysu 10 x 10 metrů, který byl plný balíků. "Budova byla zasažena v plném rozsahu včetně krovu. Hasiči začali postupně balíky ze skladu vyvážet a na volném prostranství prolévat vodou. Pro dodávku vody bylo zřízeno čerpací stanoviště. Hasičům se podařilo uchránit fotovoltaické panely. Po půl druhé hodině ranní byly přibližně dvě třetiny balíků vyskladněny. Vyskladňování a dohašování pokračovalo po celou noc a zatím stále není dokončeno," popsala v neděli dopoledne Vendula Matějů.

Tragická sobotní nehoda na Pražské třídě.
Při ranní nehodě v Budějovicích zahynul řidič škodovky. Policie hledá svědky

Práci hasičům komplikovalo počasí. "K ránu velitel zásahu zažádal o posyp a posolení příjezdových komunikací. Námraza silnic komplikovala jízdu hasičských vozidel," vysvětlila.

"V 6:43 hodin byla nahlášena lokalizace požáru, tedy že požár je pod kontrolou zasahujících hasičů, dále se nešíří a na požářišti je dostatek zasahující techniky a hasičů," doplnila mluvčí s tím, že část zasahujících hasičů ráno a dopoledne vystřídali kolegové a potřebnou techniku doplnilo pásové rypadlo ze Záchranného útvaru HZS ČR.

Výše škody dosahuje přibližně tří milionů, mohla být ale daleko vyšší.