Nejdražší dárky bývají obvykle ty, které člověk kupuje na poslední chvíli. Impulsivnímu nakupování zamezí seznam všech obdarovávaných lidí včetně toho, co mají rádi. Ne všechny dárky totiž musí být materiální povahy nebo koupené v obchodě. Někoho potěší třeba výlet, jiného zase hezky sepsané rodinné recepty.

Nákup na internetu a poštovné

Stále více obchodníků zlevňuje zboží už na černý pátek, tedy letos 29. 11., a prodává ho se slevou až do Vánoc. Různé internetové prodejny nabízejí levnější hračky, knihy, oblečení
i kosmetiku. Pozor však na poštovné. Zdarma bývá většinou jen osobní odběr, anebo se za dopravu neplatí při nákupu nad určitou částku.

Pavla Břečková, místopředsedkyně Asociace malých a středních podniků ČR
Radíme drobným podnikatelům: Živnostníci se mohou těšit na jeden paušální odvod

Vyplatí se také porovnat ceny vybraných věcí v různých obchodech a spočítat si, jestli není levnější koupit vše na jednom místě i za cenu toho, že některé produkty budou sice dražší, ale ušetřit se dá právě na poštovném, respektive na dopravě.

Slevy na vánoční nákupy – ale nejen na ně – vám může dát i banka, v níž máte účet. Například u Air Bank je možné v průměru ušetřit více než pět procent z hodnoty nákupů. V aplikaci My Air stačí zakliknout vybranou nabídku v záložce „Odměny“, nakoupit  u obchodníka a zaplatit kartou Air Bank. Peníze ve výši slevy pak dostanete zpět na běžný účet.

Každý týden odměna pro tisíc šťastlivců

Až do 8. prosince navíc Air Bank losuje každý týden tisíc nákupů uskutečněných se slevou ze zmíněných odměn, které proplatí až do výše deset tisíc korun.

Heslo na mobilním telefonu - Ilustrační foto
Radíme čtenářům: Má smysl bezpečnostní aplikace pro chytrý telefon?