Batáty s avokádem, fazolemi a dresinkem s pastou Tahini

Příprava: 45 minut

Ingredience:

  • batáty - 8 ks
  • olivový olej - 100 ml
  • hrubozrnná sůl
  • sezam na zdobení
  • avokádový salát
    • avokádo - 2 ks
    • vařené černé fazole - 200 g
    • limeta - 2 ks
    • česnek - 3 stroužky
    • čerstvý koriandr - 40 g
    • cherry rajčata - 8 ks
    • olivový olej - 2 lžíce
    • sůl
    • pepř
  • dresink
    • pasta Tahini - 50 g
    • olivový olej - 50 ml 
    • citronová šťáva - 20 ml
    • sůl
    • pepř

#clanek|6207361#

Postup:
Batáty dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakápněte je olivovým olejem a posypte hrubozrnnou solí. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.

Benefit pro nové předplatitele:
e-kniha o imunitě v PDF podobě
(v případě koupě předplatného na 3 a 12 měsíců)

Avokádo nakrájejte na kostky, cherry rajčata na čtvrtky, koriandr nasekejte. Promíchejte v misce s fazolemi, přidejte limetovou šťávu, olivový olej a prolisovaný česnek. Podle chuti osolte, opepřete a důkladně promíchejte.

Tahini, olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř krátce promixujte, aby se suroviny spojily a vytvořily hladký, krémový dresink. Upečené batáty podélně rozkrojte a položte na talíř. Lehce je osolte a naneste na ně avokádový salát.

Zakápněte dresinkem, olivovým olejem a ozdobte sezamem a koriandrem.

Gurmet - neodolatelný český originál. Skvělé recepty, rozhovory s odborníky, ověřené informace a cenné tipy.

Časopis Gurmet patří dlouhodobě na špičku mezi gastronomickými tituly. Zároveň není jen další kuchařkou, sleduje aktuální trendy v gastronomii a životním stylu. Reaguje tak nejen na rostoucí zájem lidí o to, co jíme a co bychom měli či mohli jíst, ale také na prudký rozvoj v gastropodnikání v posledních letech.

Našim čtenářům přinášíme vedle originálních a vyzkoušených receptů také rozhovory, reportáže, osobní zpovědi a příběhy lidí, kteří jsou v této oblasti aktivní a inspirativní.

Autor: Karel Bis