„Na mistrovství světa jel vážně skvěle,“ potvrzuje jindřichohradecký cyklistický patriot Jan Hájek.

Skvělý Bouček vybojoval na mistrovství světa juniorů v konkurenci světových hvězd této věkové kategorie deváté místo.

Na MS v silniční cyklistice, které se uskutečnilo minulý týden v anglickém Yorkshiru, vybojoval závodník jindřichohradeckého klubu RBB invest Force Jakub Bouček nejlepší výsledek české výpravy. „V kategorii juniorů se jel závod na sto čtyřicet osm kilometrů, Jakub byl v první desítce, to je úžasný výsledek,“ zopakoval Hájek.

Právě končící cyklistická sezona byla letos první svým charakterem zaměření u tradičního cyklistického klubu z Jindřichova Hradce, který se prezentoval pod názvem RBB Invest Force.

„Na začátku přišla do klubu skupina mladých závodníků,“ připomíná Hájek talentované cyklisty z kategorie kadeti a junioři, kteří poctivě trénují a stále se zlepšují.

„Připravují se pod pod vedením české trenérské ikony,“ připomíná Jan Hájek Pavla Vršeckého.

Složení týmu : Kadeti – Josef Otta Junioři – Jakub Bouček, Jan Vondráček Josef Čekal, Pavel Novák, David Kopelent. „Zaměření činnosti bylo na dráhové a silniční disciplíny,“ vysvětluje trenér.

Závodníci absolvovali kompletní Český pohár na silnici a k tomu vybrané dráhové a zahraniční závody. „Vedoucím týmu byl Lukáš Horák, který se staral o technické a materiální zázemí pro závodníky. Ne všechno bylo během první sezony ideální, velmi pozitivní roli sehrál právě trenér Vršecký,“ dodal Jan Hájek.

Zkušený trenér dokázal mladé cyklisty motivovat a skvěle je na jednotlivé závody připravit. „Právě jemu, a celé tréninkové skupině patří dík za tento úspěch.“ Všichni závodníci prokázali výsledkový vzestup. „Děkujeme za podporu všem sponzorům, Jihočeskému kraji a rodičům,“ vzkázal Hájek.