V hodně našlapané tabulce je nyní důležité získávat každý možný bodík, aby nepřišly problémy se záchranou druhé ligy. Tentokrát to Netoličtí zvládli velice dobře.

Modřany – Netolice 0:3 (-19, -16, -19). Jak napovídají výsledky jednotlivých setů, Netoličtí vyhráli zcela jednoznačně a zaslouženě. Ve všech třech setech si brzy vytvořili slušný náskok, který si posléze udržovali. Přehrávali soupeře jak hrou na síti, tak i v poli. Za výborný výkon brali v prvním utkání všechny tři body.

Modřany – Netolice 3:2 (-21, -23, 13,  23, 10). Do odvetného utkání vstoupili Netoličtí v podobném stylu a zdálo se, že by mohli naplno bodovat i tentokrát. Druhý set však již ukázal, že to nebude vůbec jednoduché, když jej vyhráli až v samotné koncovce. Pak však přišel zlom a třetí sada patřila jednoznačně domácímu celku, který najednou začal hýřit aktivitou a vycházelo mu prakticky vše. Čtvrtý set již byl zase bojem o každý bod a tentokrát se v koncovce přiklonilo štěstí k domácímu celku. S psychickou výhodou výhry předchozích dvou setů vstoupili domácí do závěrečné páté sady. Získali důležitý náskok, který si nakonec udrželi. Netoličtí tak brali za dva vyhrané sety alespoň jeden bod. „Trochu nám ve druhém zápase začaly docházet síly. Škoda, měli jsme to dobře rozehrané," komentoval odvetný duel kapitán týmu Jan Suchý.

Výsledky ostatních dvojic: Lokomotiva Liberec – Domažlice 2:3 a 0:3, Prasyl Mladá Boleslav –  Jablonec 3:1 a 2:3, Malá Skála – Chabařovice 3:0 a 3:0, Turnov – Praga Praha 0:3 a 3:2.

Další dvoukolo volejbalové druhé ligy je na programu již tuto sobotu. Netoličtí se tentokrát představí před skvělými domácími diváky, když hostí Zikudu Trutnov. I podle postavení v tabulce se dá čekat kvalitní volejbal.