Náročnost a atraktivita okruhu Světového poháru v Novém Městě na Moravě si vybrala daň již v prvních dnech tréninku. Několik pádů a zranění znemožnilo start Markétě Drahovzalové a Stanislavu Zábranskému.

Na samotný závod juniorů se bohužel změnilo počasí a prudké ochlazení provázené deštěm ještě ztížilo již tak náročný okruh. Nejlepší startovní pozici měl Martin Stošek, který šel na start 25. místa a v prvním kole to také vypadalo nadějně, když se dostal až na osmé místo. Bohužel se na něm podepsalo ochlazení a s dýchacími problémy dokončil na padesátém sedmém místě. Nejlepšího výsledku tak dosáhl Jan Vastl, který dojel na třicátém místě. Tým využil svého statutu UCI MTB teamu a na start postavil  šest závodníků. Jan Vastl si svým umístěním zajistil nominaci na Mistrovství Evropy v Moskvě.

Tento víkend se tým zúčastní na dalším závodě Světového poháru MTB ve francouzském La Bresse.

Výsledky juniorů: 1. Victor Koretzky 1:07:19, 2. Romain Seigle, 3. Antoine Bouqueret (všichni FRA), 30. Jan Vastl  +7:14, 57. Martin Stošek +11:14, 58. Luděk Šeller  +11:43, 68. Filip Kubín (všichni Česká spořitelna Specialized junior Vimperk) +11:55.