Českobudějovický patriot prožívá skutečně povedený vstup do letošní sezony. Ve své třídě vyhrál Valašskou rallye, která byla úvodním podnikem sprintové série. Poté ovládl i Rallye Šumava, kterou odstartovalo „velké" mistrovství republiky.

Na nedávném sprintu ve Vyškově mohl završit hattrick. O ten ho ale připravila technická závada. „Unikal nám olej z motoru. Byl to ještě důsledek jednoho ze skoků na Šumavě. Projevilo se to ale až teď. Olej nám začal unikat hned na první erzetě. Nebylo to možné okamžitě vyřešit, proto jsme raději odstoupili a pošetřili motor na Krumlov, který je pro nás prioritou," zdůvodňuje výpadek v posledním závodě.

Do každého boje jde zkušený Jihočech s cílem vyhrát. Před nadcházejícím víkendem však volí přece jen o něco opatrnější slova. „Letos chceme alespoň odstartovat," směje se při vzpomínce na loňský ročník, kdy mu při cestě na první rychlostní zkoušku praskl diferenciál a bylo po nadějích ještě před začátkem soutěže. „Pár let už jsme Krumlov neobjeli celý, takže začínáme být trochu skromnější. Ale ambice máme pořád ty nejvyšší," stojí si za svým.

Soupeře ve třídě zná. „Plně je respektujeme, ale závodit se s nimi určitě dá. Závodit se však dá s každým," přemítá Jinderle, jenž má na soutěžního pilota zajímavého koníčka. Je totiž náruživým včelařem.

Trať letošní českokrumlovské soutěže doznala jistých změn, které se ale právě Jinderlemu docela zamlouvají. „Vypadl Slavkov, což mi nijak nevadí, protože tam jsem nikdy nemohl chytit závodní rytmus. Došlo ke spojení Kohouta a Svatého Jána. To nám také celkem vyhovuje. Máme raději delší erzety. Zvědaví jsme i na novou zkoušku v okolí Svinců," říká k blížícímu se závodu, který absolvuje v barvách pořádajícího týmu ČK motorsport.

Rallye Český Krumlov v posledních letech provázela nepřízeň počasí. Předpovědi ale českobudějovický pilot nesleduje. „Je mi to jedno," jen mávne rukou. „Jsme připraveni na obě varianty. Suchou i mokrou. Sice na vodě až tak rád nejezdím, ale na Krumlově se mi i za deště celkem daří," připustí. „Auto by mělo být dobře připravené. Za to patří velké poděkování sponzorům a hlavně mým mechanikům Radku Kolouchovi a Vaškovi Šejdovi," nezapomíná na nejbližší spolupracovníky.

Svou premiéru v roli spolujezdce absolvuje na Rallye Český Krumlov Jinderleho spolujezdec Jiří Jevický. „Těším se moc. Na Krumlově jsem zatím jen pomáhal tátovi jako mechanik. Tohle ale bude něco jiného," nemůže se už dočkat pátečního startu.