Jak již bylo avizováno dříve, Strakoničtí se na rozhodující boje v soutěži posílili na střídavý start o Jana Polanského, který také patrně představy vedení strakonického klubu splnil ziskem dvou bodů ve dvouhře a podílel se i na vyhrané čtyřhře. Prachatičtí jeli do Strakonic v tradiční sestavě.

Již úvodní čtyřhra naznačila, že to bude pořádné drama. Prachatická dvojice Zaunmüller – Němec vyhrála první set, další dva se staly kořistí domácího dua Calta – Polanský. Prachatičtí srovnali, ale pátý set patřil domácím. V první dvouhře narazil David Šimoník na již zmiňovaného Polanského a vedl 2:0 na sety. Vypadalo to vše skvěle, ale domácí hráč dokázal zápas ještě otočit ve svůj prospěch. První bod Libína tedy získal až Milan Zaunmüller proti J. Šulcovi, když i on zvítězil 3:2 po dramatických koncovkách všech pěti setů, které shodně skončily rozdílem dvou bodů. Ve zbylých dvouhrách prvního kola porazil Krahulec Kaštánka 3:0 a Calta Němce 3:1 a domácí vedli 4:1.

V úvodu druhého kola dvouher Šulc přehrál Šimoníka 3:0 a přidal pátý bod domácích. Následně si Zaunmüller poradil s Krahulcem, ale Kaštánek smolně prohrál s Caltou 2:3. Výborně pak zahrál Němec proti Polanskému, porazil jej 3:1 a snížil po druhém kole dvouher na 3:6 z pohledu prachatických hráčů.
Začátek třetí série vyšel lépe hráčům Libína a vypadalo to, že by mohli utkání ještě zlomit.  Šimoník udolal v pěti setech Krahulce, Zaunmüller si poradil 3:1 s Caltou a Kaštánek stejným výsledkem s Polanským. Již to bylo 6:6 a Prachatickým se dýchalo lépe.

V dalším utkání však Němec podlehl 1:3 Šulcovi a Šimoník stejným poměrem Caltovi. Domácí vedli 8:6 a byli jen krůček od vítězství. Nastoupili proti sobě Polanský a Zaunmüller, domácí hráč vedl 2:0, Zaunmüller poté zvládl koncovku třetího setu, ve čtvrtém si dal Polanský pouze dva míčky, ale rozhodující pátý set již znovu patřil domácímu stolnímu tenistovi. Strakonice tak vyhrály 9:6.

Dnes je na pořadu odveta v Prachaticích. Hraje se od 15 hodin a Prachatičtí chtějí sérii srovnat a zvou všechny fanoušky dobrého stolního tenisu do sportovní haly. Pokud se jim podaří vynutit si třetí zápas, ten by se hrál hned v neděli dopoledne znovu ve Strakonicích.