„Je to škoda. Čekaly jsme, že předvedeme lepší výkon, a tajně doufaly i ve výhru," svěřila se po utkání mladičká Barbora Holubová.
Ona sama přitom předvedla parádní výkon. Zaznamenala dvojciferný počet bodů i doskoků a se svým příspěvkem by tedy mohla být spokojená. „Poprvé v ŽBL jsem zaznamenala osmnáct bodů, takže s útočnou fází mohu být opravdu spokojená. V obraně mi to ale tolik nešlo, udělala jsem dost chyb," zůstává skromná Holubová.
Je jenom škoda, že další spoluhráčky už se k ní nepřidaly a Barbora Holubová tak zůstala ve své snaze osamocená. Reprezentantka v kategorii kadetek si to však nemyslí. „To bych neřekla. Jako tým jsme nehrály špatně, ale Ostrava ukázala svoji sílu. Bohužel to nevyšlo," myslí si.
Ostrava předčila Strakonice pohybem i individuálními schopnostmi hráček a podruhé v sezoně Jihočešky porazila. „Řekl bych, že na podzim proti nám stál jiný tým Ostravy. Soupeř obměnil trojici amerických hráček a na jeho výkonu se to projevilo. Američanky ten tým táhnou. Jejich pohyb je úplně jiný, to je jasně vidět. Je to dáno jejich naturelem," zaregistroval změny v kádru Ostravy trenér U19 Chance Petr Martínek.
Strakonické basketbalistky hrály ve středu, stejně jako ostravské, Český pohár. Hned ve čtvrtek si ale předehrávaly s Hradcem Králové 21. kolo ligové soutěže a únava se tak mohla na nedělním výkonu proti Ostravě podepsat. „Asi jo. Navíc chvíli před začátkem nedělního duelu v ŽBL jsme se vrátily s Lídou Dudáčkovou z Prostějova, kde jsme hrály extraligu kadetek. Byl to dost perný týden," potvrzuje Barbora Holubová.
Ačkoliv trenéři měli od utkání s Ostravou velká očekávání, tréma podle slov Holubové strakonické hráčky zas tolik nesvazovala.
Za pozitivní se dá považovat fakt, že ač strakonické basketbalistky prohrávaly po třech čtvrtinách o dvacet pět bodů a bylo prakticky rozhodnuto, domácí hráčky v sobě našly síly a v poslední části hrály nejlepší basketbal. Poslední čtvrtinu vyhrály 21:15. „Ve druhém poločase nám už většinou docházely síly, tentokrát jsme ale vydržely bojovat až do konce. Měly jsme motivaci, protože jsme cítily, že by to mohlo jít. Určitě je lepší prohrát o devatenáct bodů než o padesát," dodává Holubová.
Už zítra cestují basketbalistky Strakonic k dalšímu ligovému utkání do Brna, kde se utkají s domácí Královopolskou. „V Brně nás čeká další těžký zápas. Takové jsou ostatně všechny v této sezoně," očekává od zítřejšího duelu Barbora Holubová.