V turnaji žen se představilo devět hráček, které si zahrály systémem každá s každou. O vyrovnanosti této soutěže svědčí to, že o prvenství Jany Březinové rozhodl až vítězný vzájemný zápas s Jaroslavou Novotnou, kterou odsunula na místo druhé. A o bronz byla tlačenice ještě větší, zde musela rozhodnout minitabulka tří hráček a vítězně z ní vyšla Katka Fišerová.

Do soutěže dvoučlenných týmů mohli podruhé zasáhnout i hráči z krajské soutěže, ale pouze za předem daných podmínek. Hrálo se v pěti čtyřčlenných skupinách každý s každým, a to dvě dvouhry a čtyřhra. Výsledky skupin pak rozřadily hráče do vyřazovacích bojů o 1. – 10. místo a 11. – 20. místo. A o tom, že ne vždy mají favorité na růžích ustláno, svědčí fakt, že dvě z pěti nasazených dvojic se vůbec nedostaly do souboje o 1. – 10. místo.

Jubilejního 10. ročníku H.B. cupu stolních tenistů se první den zúčastnilo více než odmdesát hráčů.
OBRAZEM: Stolní tenisté mají za sebou jubilejní H.B. cup

V semifinálových zápasech se utkali Pavlíček – Fuchs (Vimperk) – Fleišman – Schoř (Svatá Maří). Po tuhém boji nakonec postoupili do finále vimperští stolní tenisté. Ve druhém semifinále porazila dvojice Györy (Lhenice) – Hodina (Libín Prachatice) lhenickou dvojici M. Špán – Hůrský. V souboji o místo třetí vyhráli stolní tenisté ze svaté Maří.

Finálový zápas se hrál do tří vítězných bodů. Pavlíček podlehl Györimu, Fuchs na vedlejším stole porazil Hodinu a do čtyřhry se šlo za stavu 1:1. A podle losu dalších dvojic bylo jasné, že čtyřhra rozhodne. V té byli jistější Györi s Hodinou a šli do vedení. Pavlíček pak sice výhrou nad Hodinou srovnal na 2:2, ale rozhodující třetí bod získal Györi výhrou nad Fuchsem, a tak slavila vítězství dvojice Györi – Hodina.

Vimperští hokejisté porazili Radomyšl po výborném výkonu 6:2.
Vimperští končí po základní části pátí

„Za dva dny se na turnaji vystřídalo 131 hráčů, takže znovu rekord v počtu startujících. Dík patří všem za výborné sportovní výkony a za rok se rádi se všemi znovu uvidíme,“ shrnul dvoudenní klání Miloslav Jírovec z pořadatelského SK H.B. mostové jeřáby.

Výsledky:

Ženy
1. Jana Březinová
2. Jaroslava Novotná
3. Katka Fišerová
Dvojice
1. Richard Györi – Petr Hodina
2. Luděk Pavlíček – Jaroslav Fuchs
3. Jaroslav Fleišman – Libor Schoř