Tentokrát byl na pořadu MTB triatlon, cyklistika se tedy odehrávala na horském kole, což Prachatickým svědčí. To se projevilo i v celkovém pořadí.

Sedmatřicet závodníků absolvovalo 750 metrů plavání – 18 km na kole – 5 km běhu. Po plavání vedl startovní pole Lukáš Nový z BH Triatlon České Budějovice. Po druhé disciplíně se do čela dostal Jan Hron ze ŠuTri Prachatice, ale své vedení neudržel, když jej na běžecké části předstihl Václav Zajíc z TriSK České Budějovice. Prachatický závodník tedy skončil stříbrný a třetí místo si odvezl do Českých Budějovic Nový.

Jiří Srch byl v Tálíně celkově osmý a druhý mezi juniory. Ilustrační foto.
Triatlonisté ŠuTri sbírali dílčí úspěchy


Velice dobře si vedli i další prachatičtí závodníci, především ti v juniorské kategorii. Tu vyhrál a celkově byl čtvrtý Jiří Srch (1998) a hned za ním David Leszkow (2000). Do desítky se ze závodníků ŠuTri dostal ještě sedmý Karel Plánek (2. v kategorii M2), devátý byl Prachatičák v barvách BH Č. Budějovice Ivo Grabmüller (vyhrál kategorii M5).

Mezi ženami byla nejrychlejší Šárka Grabmüllerová (Prachatice) v barvách BH České Budějovice. Dobře zajela Eliška Korytarová (2000, ŠuTri), která vyhrála závod juniorek a celkově skončila na 25. místě.