Své zastoupení zde měl již tradičně i Karatedo klub Tsunami Prachatice, a to v osobě Alice Anderlové. Jak již jsme si v posledních letech zvykli, ani zde nevyšla ona a tím i prachatický klub naprázdno.

Jak je jejím zvykem, bojovala Alice jako lvice a odměnou jí byl zisk hned tří evropských medailí. „První soutěžní den získala Alice zlatou medaili v kategorii kumite týmy kadetky a k tomu ještě přidala ve stejné věkové kategorii i individuální stříbro, a to též v kumite. Na úvod šampionátu to byla úctyhodná bilance,“ chválil svou svěřenkyni trenér David Havlík.

Druhý den byly na programu soutěže juniorů a seniorů. „Vzhledem k možnosti střídavého startu může Alice startovat jak mezi kadetkami, tak i juniorkami. Měli jsme tedy zastoupení i zde. Alice znovu nastoupila jak v týmech, tak i jednotlivcích. V individuální soutěži kumite skončila těsně pod stupni vítězů. Co se však nepovedlo v jednotlivcích, to pak vyšlo v soutěži týmů. Spolu se svými kolegyněmi vybojovala v kumite týmů bronzovou medaili a zkompletovala tak celou sérii. Alice znovu potvrdila, že patří v těchto věkových kategoriích mezi světovou elitu. Je to skvělá reprezentace jak našeho klubu, tak i města Prachatice. Gratuluji jí za všechny v našem klubu k výborným výsledkům,“ doplnil k evropskému šampionátu v Portugalsku David Havlík.