Kopecký, který nastoupil poprvé s novou verzí vozu Škoda Fabia R5, chytil v páteční úvodní etapě půlminutovou penalizací za nesprávné projetí retardéru. Krátce sice spadl až na čtvrté místo, ale ještě v pátek se dostal zpět do čela a v sobotu svůj náskok zvyšoval.

„Krumlov je těžká soutěž a jsme rádi, že jsme vyhráli. S novým autem jsme neměli žádné technické potíže. Doufám, že bude minimálně stejně spolehlivé jako předchozí verze,“ nechal se v cíli slyšet vítěz, jenž okamžitě spěchal domů, protože s manželkou očekávají narození potomka.

O druhé místo s Marešem dlouho bojoval Václav Pech, který ale nejprve chyboval v desátém měřeném testu a později jej zastavila nehoda. Zkušený pilot trefil balík slámy a vylomil přední kolo. „Tahle soutěž nám nevyšla,“ smutně konstatoval.

Na Mareše v závěru hodně tlačil Černý. „Jsme rádi, že jsme druhé místo udrželi. Tahali jsme se o vteřiny. Závěr byl těžký. Po odstoupení Vaška Pecha jsme se museli ukáznit, abychom nevyvedli nějakou hloupost, a naštěstí se nám to povedlo,“ uvedl spokojený Filip Mareš.

V cíli třetí Jan Černý v pátek havaroval na přejezdu mezi rychlostními zkouškami. Vůz ale příliš nepoškodil a v rallye tak mohl pokračovat. „Když jsem včera viděl na přejezdu ten strom v autě, tak jsem myslel, že je konec. To, že budeme v cíli na bedně, bych vůbec nevěřil. Vyhráli jsme erzetu a užili si to,“ neskrýval spokojenost.

Čtvrtým dílem mezinárodního mistrovství republiky v automobilových soutěžích bude Rallye Hustopeče, která se uskuteční 14. a 15. června.