Sportovní klub psích spřežení Plzeň pořádá na Zadově od 10. do 12. února první ročník etapového závodu psích spřežení Šumava trail. "Jedná se o závody psích spřežení na krátkých a středně dlouhých tratích a to jak v kategorii spřežení, tak i v individuálních disciplínách jako je skijöring s jedním nebo dvěma psy," přiblížila disciplíny Jana Králová.

Pořadatelé očekávají účast velmi kvalitního startovního pole. "Plzeňský sportovní klub chce tímto navázat na velmi úspěšné pořádání závodů, které se v areálu Zadov konaly již v minulosti, konkrétně první v roce 1986. Předpokládá se účast našich nejlepších závodníků, kteří se běžně umísťují na předních příčkách na Mistrovství Evropy a světa," doplnila Jana Králová.

Délka sprintových tratí se odvíjí od velikosti spřežení od dvou psů (4 - 6 km) do 12 psů (14 - 16 km).

Závodníci na středně dlouhých tratích absolvují v pátek od 17 hodin prolog na 15 kilometrů se startem do sjezdovky. V sobotu odpoledne a v neděli dopoledne na ně čeká vždy 30 kilometrů. Tyto závody startují již u horního parkoviště na Churáňově.

Tratě jsou vedeny po závodních tratích Lyžařského areáu Zadov, místy i techničtějším terénem.

Vypsány jsou i exhibiční kategorie. Skijöring s jedním psem pro příchozí, canicros s jedním psem a snowscoter s jedním až dvěma psy. Na Midové trati je vypsána i vložená kategorie snowbike pro cyklisty bez psa.

V pátek se startuje v 17 hodin, sobotní i nedělní program začíná vždy v 9 hodin.