Již dnes jsou na programu dva turnaje ve dvouhře se začátkem v 9 hodin. Hlavním turnajem je ten pro neregistrované muže, do kterého však může zasáhnout i něžné pohlaví. „Loni hrálo čtyřiačtyřicet lidí, ke včerejšku jich bylo do letošního ročníku přihlášeno šedesát. Již jsme byli sice až na sedmdesátce, ale do startovní listiny promlouvá chřipková epidemie. Ale těm, kteří nemohou, patří dík, že dali včas vědět, protože nejhorší je na poslední chvíli turnaj přelosovávat,“ uvedl k dnešnímu klání Miloslav Jírovec z pořadatelského klubu H.B. mostové jeřáby Prachatice.

Neregistrovaní hrají v osmi skupinách každý s každým, odtud postupují do meziskupin a pak je čekají zápasy o umístění. Souběžně se hraje turnaj hráčů ze soutěží OP II a OP III na Prachaticku. „Zde je kapacita dvaatřicet hráčů, kterou máme naplněnu,“ doplnil Jírovec. Zde se hraje ve čtyřech skupinách každý s každým, odkud dle umístění hráči postupují do vyřazovacích bojů o 1. – 16. a 17. – 32. místo.
Pohár pokračuje zítra dalšími dvěma turnaji. Tím prvním je klání ve dvouhře žen. „Přihlášeno je deset žen, takže si zahrají každá s každou,“ doplnil M. Jírovec.

Druhým zítřejším turnajem je soutěž dvoučlenných týmů hráčů z nejnižší krajské a okresních soutěží. „V propozicích máme ošetřeno, že nemohou v jedné dvojici nastoupit dva hráči z krajské soutěže, takže by měly být všechny dvojice docela vyrovnané. Čekáme pěkné zápasy,“ pozval do prachatické haly Miloslav Jírovec i diváky.