V minulé sezoně si Prachatičtí vybojovali výborné páté místo v tabulce, když ještě sahali po možnosti zahrát si play off. Pro nováčka soutěže to byl skvělý úspěch.

V nadcházející sezoně bude hrát v první lize dokonce čtrnáct týmů, takže bude program pořádně našlapaný. „Hraje se i o víkendu těsně před Vánoci a pak se pokračuje hned o prvním lednovém víkendu, kdy bývalo volno a my pořádali Velkou cenu Prachatic. Tu budeme tedy muset posunout až do závěru sezony," komentoval před několika týdny rozlosování soutěže šéftrenér prachatických stolních tenistů Jan Bauer nejstarší.

Oproti minulé sezoně došlo i na změnu v kádru prachatického áčka. Z týmu odešel Filip Korbel a v kádru jej nahradí David Calta, který v minulé sezoně hájil barvy ČZ Strakonice. Jako jednička bude znovu hrát Milan Zaunmüller a další dva hráči základu David Šimoník a Petr Kaštánek. Na svou šanci bude čekat další prachatický nadějný hráč Miroslav Bauer.

V sobotu nastoupí Prachatičtí k prvnímu utkání na stolech Elizzy Praha. Pražané skončili v minulé sezoně desátí a hráči Libína je dvakrát porazili. Nejprve v Praze 10:8 a v odvetě doma 10:5.

V neděli čeká na hráče Libína utkání na stolech DTJ Hradec Králové B, který skončil v předchozí sezoně sedmý. Naopak s tímto soupeřem Libín dvakrát prohrál, v Hradci Králové 6:10 a na domácích stolech 7:10.

O čtrnáct dní později zajíždí Libín také ven, a to na El Niňo Praha B. Domácím fanouškům se v Prachaticích hráči představí až poslední říjnový víkend v zápasech se Siko Orlová a Baníkem Havířov B.

Druhý tým Libína začíná novou sezonu až za čtrnáct dní, jelikož ve  skupině A třetí ligy hraje klasicky dvanáct družstev. Béčko Libína bude hrát jako nováček, který postoupil z jihočeské divize. V prvním kole ho čeká zápas na stolech TTC Kladno, druhý den zajíždí na Lokomotivu Vršovice. Doma bude hrát Libín B také až poslední říjnový víkend s Unionem Plzeň B a C.

Jedničkou v prachatickém béčku bude již zmiňovaný Miroslav Bauer, kterému by měli podle soupisky v základu ještě sekundovat Marek Šimek, Miroslav Němec a Jan Bauer mladší. Do zápasů pak může ještě naskočit celá řada jak hodně zkušených, tak i velice talentovaných hráčů prachatického klubu.