Aktuální nejistota spojená s konáním sportovních akcí nakonec rázně proměnila nejen scénář zahajovacího táborského podniku, ale také samotný charakter celé série.

Výzva jménem Tábor Bike Classic Race MTB alias Žižkova pomsta nemusela hýbat s plánovaným termínem, zato její propozice doznaly klíčové proměny. Vzhledem k současné covidové situaci nelze závodu vtisknout obvyklý punc hromadné akce, a tak se pro své účastníky v individuální souboj s časem, terénem a vlastní odolností. Šipkami značenou čtyřicetikilometrovou trať tvořenou sedmi segmenty si každý z bikerů projede na vlastní triko, a to mezi sobotní 9. hodinou a nedělní 14. hodinou. Svůj změřený výsledný čas si pak může porovnat s ostatní prostřednictvím aplikace Strava.

Startovním i cílovým místem závodu, či spíše individuální vyjížďky je areál Komora na Sídlišti nad Lužnicí. Bližší informace k trati s profily jednotlivých segmentů mohou zájemci o start v „Žižkově pomstě“ nalézt na webových stránkách www.jihoceskymtbpohar.cz.

Jak už jsme avizovali, plán letošního již sedmého ročníku Jihočeského MTB poháru vzal za své. Potvrdil to i jeden z jeho organizátorů Pavel Lintner. „Rozhodli jsme se, že letošní seriál jako takový ve své podstatě neproběhne a celkové bodování seriálu dělat nebudeme, protože by se za dané situace strašně těžko dávalo dohromady. Uskuteční se samostatně jen jednotlivé závody,“ upřesnil.

Z pohárového kalendáře vypadl stejně jako v loňském roce bez náhrady závod v Salačově Lhotě a došlo k termínovému přesunu chýnovského podniku.
 Plánovaný program Stevens Jihočeského MTB poháru – 15. – 16. května: Tábor (individuálně). 19. června: Kukle. 15. srpna: Jistebnice. 28. srpna: Chýnov. 4. září: Soběslav.

Podobu každého ze závodů budou jejich pořadatelé řešit individuálně podle aktuální situace. Pokud to půjde, měl by zůstat v platnosti obvyklý model delší a kratší tratě i tradiční spektrum věkových kategorií. Otazník se vznáší nad dětskými závody. „On se ale v této době vznáší vlastně nad vším, takže uvidíme, jak se nakonec všechno vyvine,“ pousmál se hořce Pavel Lintner.