V rámci náborové sportovní akce pro děti Pojď si vybrat, co Tě baví, která byla zařazena do projektu ČUS Sportuj s námi pozvali organizátoři ze Sportovního zařízení Prachatice a OS ČUS Prachatice řadu známých sportovních osobností. Moderátor Vojtěch Bernatský pak čtyři z nich vyzpovídal před zraky plného prachatického divadla.

O svých hokejových začátcích a následné profesionální kariéře vyprávěl hokejista David Pospíšil a došlo i na jeho současnou práci hokejového experta při televizních přenosech jak z extraligové soutěže, tak i mezinárodních soutěží.

O své fotbalové kariéře u nás i v zahraničí (Kostarika) poutavě vyprávěl Pavel Karoch. I on se v posledních letech stal televizním spolukomentátorem řady významných fotbalových akcí. Diváci v hledišti hltali jeho příběhy z Kostariky, ale i další odpovědi na všetečné otázky ze života.

Jedinou ženou besedy se známými sportovci byla Kateřina Neumannová. Mnohé možná překvapila tím, že se měla původně stát veslařkou a k lyžím se dostala spíše tak trochu náhodně. Nechybělo vyprávění z olympijských her, mezi jinými návrat s hokejisty z Nagana v roce 1998.

Zlatým hřebem večera byla přestřelka příběhů a bonmotů z úst úspěšného fotbalisty a začínajícího fotbalového trenéra Pavla Horvátha. Vyprávěl o působení v obou pražských es i Viktorii Plzeň. Nezapomněl však ani na historky z Portugalska, či rychlého přestupu do Japonska.

Zkrátka to byl další vydařený společensko sportovní večer a za rok se určitě můžeme těšit zase na další sportovní osobnosti.