Kromě domácích Štírů přijede do jihočeské metropole Sosnowiec, Tatran Střešovice, ComAp Praha, Bulldogs Brno a Kamat Janské Lázně.

V přestávkovém programu si florbal na vozíku vyzkouší v exhibičním utkání také několik vrcholových sportovců bez postižení.

Na palubovce se tak objeví hokejisté Motoru České Budějovice Ondřej Bláha, Roman Turek a předseda fanklubu Pavel Vágner. Nebudou chybět fotbalisté Dynama internacionál Karel Poborský a Richard Kalod.

Florbal na vozíku si zahrají i volejbalisté Karel Kvasnička, Radek Mach a Jan Čipera z fanklubu Jihostroje. „Tihle sportovci chtějí podpořit kolegy, kteří v životě neměli tolik štěstí a ukázat veřejnosti, že tělesný handicap nemusí být překážkou v plnohodnotném sportování," objasnil myšlenku akce Ivan Nestával z pořádajících Štírů.

Handicapovaní florbalisté proto pozvali vybrané sportovce na svůj trénink a umožnili jim vyzkoušet si hru na vlastní kůži. „Měl jsem velký respekt, protože na vozík jsem si sedl poprvé. Mám dobrý pocit, protože jsem se přesvědčil, že kluci na vozíku jsou schopní sportovat, užívat si hru a bavit se. Musím potvrdit, že je to opravdu hrozná dřina. Obdivuji handicapované kluky, jak lehce dokáží měnit směr jízdy, přitom držet hokejku a ovládat míček," uvedl mistr světa a vítěz Stanley cupu Roman Turek.

O své zážitky se podělil i fotbalista Richard Kalod. „Bylo to fajn, ale nemyslel jsem si, že to bude tak náročné. Není vůbec jednoduché zvyknout si na vozík, je to zkrátka úplně jiný pohyb," ukazoval mozoly na svých dlaních jarní kanonýr Dynama.