Sokol Pražský - Sršni Photomate Písek 69:92

Body a sestava Sršňů: Čihák 24, Klement 17, Šimonek 16, Křesina 14, Kačírek 11, Vallet 5, Benda a Humpál 2, Kopunec 1, Kabriel.

Sokol Pražský v posledních týdnech potvrzoval vzestupnou formu, když na své palubovce porazil oba plzeňské týmy. Navíc v sestavě Sršňů chyběli dva hráči základní sestavy Suchánek - Zita. "I tak jsme jako dosud neporažený celek byli v utkání favoritem," dodal trenér Písku Jan Čech.

"Nadšeně hrající domácí na nás vletěli a za stavu 7:2 si Písek vybíral první oddechový čas. Poté se hra začala srovnávat, ale soupeř nám svým pohybem dělal velké problémy v obraně, navíc nás potrestal za první desetiminutovku čtyřmi přesnými trojkami. V útoku jsme však přestali vymýšlet složitosti, naopak jednoduchost slavila úspěch, a tak skóre po této části bylo vyrovnané 21:21. Ve druhé čtvrtině jsme přitlačili i na obranné polovině, útok se nám stále dařil a v poločase jsme byli ve vedení 44:35. Nicméně úspěšnost střelby, nejvíce trestných hodů, a problém s fauly se začíná stávat tradiční Achillovou patou tohoto týmu," komentoval první poločas trenér Čech a pokračoval: "I přes veškerá varování o práci na obranné polovině Sršni na třetí čtvrtinu opět uspořádali den otevřených dveří a soupeř nám dával jeden jednoduchý koš za druhým. Naštěstí se na druhé straně probrali i naši střelci, a tak byl i po třetí části rozdíl devítibodový. Když už domácí publikum začalo ožívat a věřit ve skalp lídra tabulky, žlutočerní zabrali na plné obrátky a rozdíl ve skóre začal rychle narůstat až na 27 bodů, kdy domácí už v závěru dokázali pouze korigovat. Sršni tak po výhře 92:69 navlékají už jedenáctý vítězný korálek."

"Vím, jak těžko se v hale Sokola Pražského vyhrává, a proto mám z výsledku radost i přes to, že jsme nastoupili proti poslednímu celku tabulky. Vítězství se nerodilo lehce a musíme si přiznat, že se potřebujeme dát zdravotně dohromady a pořádně potrénovat, protože naše hra začíná mít k ideálu daleko. O víkendu nás čeká druhý turnaj CEYBL, středoevropské ligy, kde dostanou mnoho prostoru i hráči méně vytížení v extralize a už příští středu nás čeká poslední utkání roku 2022. Mít o Vánocích bilanci 12:0 by byla velká odměna za přístup kluků k první polovině sezony," doplnil hodnocení Jan Čech.