Finálový blok však měl úplně jinou podobu, než určovaly propozice turnaje. Prachatičtí se měli střetnout v semifinále se Sfingou České Budějovice o postup do finálového duelu. Hráči Sfingy však dali přednost velkému fotbalu a na utkání nedorazili. Trojice přítomných týmů tak hrála systémem každý s každým. „Moc se nám tato změna systému nezamlouvala. Celou dlouhodobou část jsme hráli na prvenství, abychom měli v semifinále co nejpřijatelnějšího soupeře a nepotkali ve finále celek ze druhého či třetího místa. Takto se hrálo proti oběma. Ale i s tím jsme se vyrovnali a jsem rád, že se nám podařilo kvalitní soutěž vyhrát a v play off jsme potvrdili výkony z celé sezony. Sice někteří činovníci klubů z prachatické ligy úroveň Jihočeské futsal ligy snižují v kontextu našeho vítězství, ale pro ty mám jediný vzkaz. Pojďte si jí také zahrát a ukažte, co v této konkurenci dokážete. My si zahráli skvělé zápasy a na podstatně kvalitativnější úrovni,“ uvedl k finálovému turnaji trenér TK Rumpál Vratislav Turek.

V prvním utkání finálového bloku porazila Netáhla České Budějovice tým Tex Coloru České Budějovice 6:3, přičemž ještě v poločase Tex Color vedl 2:1. Poté nastoupil Rumpál proti hráčům Tex Coloru a ve výborném utkání prachatický celek vyhrál 7:2, když v poločase vedl 3:2. Poslední utkání mezi Rumpálem a Netáhly mělo být vrcholem soutěže, ale Rumpál jednoznačně rozhodl již v prvním poločase, po kterém vedl 5:0. Na konci utkání svítil na tabuli výsledek 8:1.
„Při rozhovoru před soutěží jsem říkal, že druhé místo nebereme, že chceme vyhrát. Dlouhodobá část byla náročná a z těch deseti týmů tam byla naprosto vyrovnaná šestka, ze které mohl vyhrát kdokoli. Proto jsme byli spokojeni, že jsme vyhráli. Na finálový blok jsme se těšili a chtěli potvrdit to, že výhra v dlouhodobé části nebyla náhodná,“ uvedl vedoucí týmu TK Rumpál Bohuslav Pravda a doplnil: „Oba soupeři hráli v plné síle a my měli tak trochu výhodu, že jsme je viděli dopředu v přímém souboji. S Tex Colorem to bylo dlouho drama, ač tomu konečný výsledek utkání nenapovídá, ale až ve druhém poločase jsme zápas zlomili. Finálový duel s Netáhly byl pro mne dost zklamáním. Zápas jako takový nic moc nebyl. Soupeř hodně chyboval a my ho trestali. Po poločase bylo hotovo. Samozřejmě titul nás všechny moc těší.“