Ta závodí především v organizaci JKA. Tentokrát si odskočila do WSKA, která je otevřena všem ostatním organizacím. „Alici se sice nepovedl světový šampionát JKA v Limericku, nicméně byla pozvána do české reprezentace na šampionát WSKA. Zde jsou trochu benevolentnější pravidla v kumite. Loni vyhrála soutěž ESKA, což je obdoba v evropském měřítku, a šance na úspěch určitě byly. Navíc zde existuje dvojí start. Kadeti jsou od 15 do 17 let, junioři od 16 do 18. Alici je šestnáct a mohla nastoupit v obou kategoriích,“ uvedl trenér David Havlík.

Co si může laik představit pod pojmem, že jsou pravidla kumite ve WSKA benevolentnější? „Tolerují se věci, za které by třeba v JKA byla diskvalifikace. Nechci říci, že se zde mohou používat, ale nejsou tak striktně hodnocené. Na druhou stranu zase získání bodu není tak jednoduché, jako v JKA. Zkrátka jsou kritéria malinko jiná,“ uvedl David Havlík a dodal: „Základ je vlastně stejný, ale v JKA je to od dětí až po seniory, WSKA je od kadetů výše. Ta nemá dětské soutěže a počítá se, že závodník na soutěžích již má něco za sebou a něco umí.“

Alice se představila v soutěžích kadetek a juniorek v kategoriích jednotlivců i týmů a vedla si na jedničku. „To, co jsem jí vyčítal na mistrovství světa JKA v Irsku, tak tady to bylo zcela jinak. Zapracovala na sobě a ve spolupráci s reprezentačním trenérem perfektně komunikovala. V kadetkách narazila Alice ve finále na Američanku, která byla hodně dobrá, ale stříbrná medaile v tak nabité konkurenci je obrovským úspěchem. V týmech kadetek to bylo také stříbro. V juniorkách skončila Alice pátá a jediný zápas jí dělil od toho, aby šla do finálové čtyřky. V kumite týmů to bylo skvělé a Alice svou výhrou pomohla k titulu Mistryň světa,“ shrnul výsledky trenér.

Ze šampionátu se tedy trenér i závodnice vrátili spokojeni. „Patřili jsme v získaných medailích k nejúspěšnějším oddílům. Spokojenost je maximální,“ doplnil Havlík.