Již popáté se v tomto roce sešli ti nejlepší šipkaři jižních Čech v Žabovřeskách na regionálním masteru. Do Žabovřesk zavítali i dva prachatičtí hráči Zdeněk Mráz a Adam Mráz. Adam nejprve hrál mládežnický turnaj, který ovšem nedopadl podle jeho představ a skončil až za dobře hrajícím M. Hazim z Tábora a Š. Lukšovou z ČB na 3. místě.

Poté začal hlavní turnaj mužů, kde se představili jak Z. Mráz, tak i mladý A. Mráz. Mezi 59 hráči obsadil A. Mráz krásné 13. místo a Z. Mráz byl ještě o 8 míst výše a obsadil 5. místo zaručující účast v lednové prestižní TOP 16 hráčů. Turnaj vyhrál Č. Křepelka (Tábor), 2. J. Milo (Tábor), 3. M. Granov (ČB). TOP 16 opanovali také hráči superligového Tábora, když finále vyhrál J. Chomout nad J. Horákem (oba Tábor), 3. byl M. Moser (Hořice na Šumavě).

O týden později se ve Ždáru nad Sázavou konala republiková Grand Prix a i zde bylo nač koukat z prachatického pohledu. Největší naděje se vkládaly do mladého Adama Mráze, který se loučil se žákovskou kategorií, od příštího roku bude hrát již za juniory. Po pěkných hrách se Adam probojoval až do finále, kde na něj čekal již obvyklý rival M. Malach (H. Králové). Ve finále měl pevnější ruku i nervy M. Malach a tak zaslouženě vyhrál, na Adama zbylo „jen“ druhé místo. 3. byl L. Kroužek (Praha). Adam se díky 2. místu dostal před T. Šoltyse (Praha) a obsadil v Českém poháru žáků pro rok 2019 celkové 2. místo. Vyhrál M. Malach.

Hrály se také čtyřhry, kde se představila prachatická dvojice Z. Mráz a J. Homolka. V konkurenci 76 párů obsadili velmi slušné 17. místo. Čtyřhru vyhráli hráči z Brna na 2. místě skončili úřadující mistři republiky J. Chomout s J. Milem (Tábor) a na třetím místě skončila opět jihočeská dvojice Č. Křepelka a J. Kraus (Tábor).

V plném proudu jsou i ligové soutěže. V 1. lize se v úvodu sezony moc nevedlo týmu 90210 PT, když prohrál úvodní čtyři kola, poté však přišly dvě výhry nad týmy ze Strakonic a Písku a po osmi kolech jsou na 7. místě v desetičlené tabulce. Ve 2. lize si o poznání lépe vede druhý prachatický tým, Kozlíci PT, kterým po osmi kolech patří 3. místo se ztrátou dvou bodu na čelo tabulky.