O boje v osmihranném oktagonu je mezi zápasníky obrovský zájem. „MMA je momentálně nejpopulárnější disciplínou bojových sportů,“ přikyvuje Michal Novák z pořádajícího Gladistors Gym České Budějovice. „Přihlášený je rekordní počet účastníků. Budějovice se stávají velmi vyhledávanou lokalitou, což nás těší,“ dodal.

V sobotu bude k vidění čtyřicet zápasů, což přimělo pořadatele ke změně původně plánovaného programu. „Je to skutečně obrovská porce duelů, ale nějak to musíme zvládnout,“ usměje se hlavní organizátor.

Zásadní změnou je, že začátek celého programu byl posunut už na 13.30. „To bude začínat první část, ve které se představí junioři a méně zkušení borci,“ vysvětluje Novák.

Hlavní část odstartuje v 18 hodin. „Od šesti hodin budou k vidění nejlepší zápasy, které mají atributy profesionálních duelů. V nich nastupují již ostřílení bojovníci,“ doplňuje.

Početné zastoupení bude mít také pořádající klub. Jeho barvy budou hájit David Velíšek, David Žižka, František Bočáň, Marek Hůlka, Jiří Podhora a také miláček publika v Gerbeře Pepa Talafous, jenž se jinak věnuje spíše thajskému boxu. „Chce si to také vyzkoušet a dostat se do formule 1 bojových sportů,“ směje se Novák. „Zápas v MMA absolvuje potřetí. Na kontě má zatím jednu výhru a jednu porážku,“ informuje.

Svého zástupce bude mít také další českobudějovický tým Karate Fight Club, který bude reprezentovat Jakub Houra.
Vstupné činí 150 korun. „Zveme všechny příznivce. Bude se na co dívat,“ láká Michal Novák fanoušky.