Stupně vítězů v absolutní klasifikaci (SUP) ovládli jihočeští paddleboardisté. Kategoriím nafukovacích (iSUP) boardů jasně vévodili jihomoravští závodníci v závěsu ze závodníky z Nymburka.

V technical race, technickém závodě kolem bójek, si pro titul mistr SUP dojel Tomáš Vaněček (1986, Budesport ČB), na druhém místě do cíle dorazil David Raab (1969, NSP CZ) z Prahy a na třetím místě skončil plzeňský závodník Ondřej Petrák (1993, TJ Prazdroj Plzeň).

V kategorii nafukovacích plováků titul mistra iSUP vybojoval ve velmi těsném souboji brněnský surfař Aleš Kuchyňka (1977, Kiboko), druhé a třetí místo ukořistili nymburští kolegové Dan Drahokoupil, (1991, Magna S.U.P. Nymburk) a Tomáš Hrůza (1986).

Titul mistryně SUP si vyjela Lucie Fialová (1989, NSP CZ) z Českých Budějovic, druhá dojela Kateřina Kuchyňková z Brna (1989, Kiboko), která se zároveň stala mistryní kategorie nafukovacích iSUP plováků, na třetí pozici se umístila pražská Markéta Dubská (1990, KVS Tambo Team).

Druhý den se čeští paddleboardisté vydali na start na palubě výletní lodi Poseidon k zátoce pod hradem Bítov, odkud byl odstartován vytrvalostní dvanáctikilometrový závod long distance. V elitní kategorii si pro titul mistra SUP dojel opět Tomáš Vaněček před v těsném závěsu finišujícím Martinem Novákem (1991, SK Vltava Český Krumlov) a na třetím místě skončil Jaroslav Soukup (1974, S4), všichni tři z Českých Budějovic.

V kategorii nafukovacích paddleboardů jako první protl cílovou čáru Aleš Kuchyňka a získal tak i druhý titul mistra iSUP, na druhém místě do cíle dojel jeho týmový kolega Michal Budík (1978, Kiboko), třetí místo získal Filip Kyral (1981). V ženách si pro svůj druhý mistrovský titul SUP dojela na prvním místě Lucie Fialová, na druhém Kateřina Kuchyňková (vítězka kategorie iSUP) a třetí místo získala maďarská jezdkyně Eva Berekalli (1976).

„Závodů na vranovské přehradě, které se odehrávaly pod záštitou České federace stand up paddle (ČFSUP), se zúčastnilo ve všech kategoriích sedmdesát šest závodníků,“ konstatoval David Raab, viceprezident federace. Dalším závodem pod záštitou ČFSUP bude stand up paddleboardová část říjnového Krumlovského vodáckého maratonu, který je zároveň zařazen do světové série The regional paddle league.

Tento závod bude zakončený slavnostním vyhlášením šampiona a šampionky druhého ročníku Českého poháru,“ doplnila za organizátory Českého poháru Lucie Fialová, která se po návratu z Vranova může pochlubit dvěma mistrovskými tituly.