Letošní rok patřil mladším žákům. Pozvání na turnaj přijali hosté z Bavorska, partnerská obec Stach, městečko Ruderting. Sdružení Stachy/Zdíkov do turnaje nasadilo dva týmy – Zdíkov A (hráči ročník 2004) a Zdíkov B ( hráči 2005 a mladší). Dalšími účastníky byl již zmíněný Ruderting, Čkyně, Lažiště/Záblatí a ZŠ Kašperské Hory.

Letošní rok se turnaj konal v nové sportovní hale v Kašperských Horách, jejíž útroby poskytly účastníkům, pořadatelům i divákům lepší zázemí. Turnaj zahájili starostové obcí Stachy – Petr Lampa, Zdíkov – Zdeněk Kantořík a Ruderting – Rudolf Miller a místopředseda OFS Prachatice pan Jiří Trněný, kteří zároveň přivítali všechny účastníky, poděkovali pořadatelům a popřáli mladým sportovcům hodně úspěchů. Nezapomněli připomenout hru fair play.

Hrálo se ve dvou skupinách po třech týmech. Skupinu A vyhrál tým Stachy/Zdíkov 2004, který porazil domácí Kašperské Hory 5:0 a Lažiště/Záblatí 2:1. Druzí skončili hoši z Lažiště/Záblatí. Porazili Kašperské Hory 4:0.

Skupinu B vyhrála Čkyně, když si poradila s týmem Stachy/Zdíkov 2005 3:2 a s Rudertingem vybojovali kluci ze Čkyně remízu 1:1 brankou v poslední minutě. Tímto výsledkem skončil druhý Ruderting, který porazil béčko Stachy/Zdíkov těsně 1:0.

V semifinále se potkal pořádající oddíl Stachy/Zdíkov 2004 s Rudertingem a zahraniční účastníky jasně přehrál 5:0. Ve druhém semifinále zvítězil tým Lažiště/Záblatí nad Čkyní také jednoznačně 5:1.

O 5. místo se utkaly domácí Kašperské Hory se Stachy/Zdíkov 2005. Byl to vyrovnaný zápas s minimem šancí. V úvodu utkání měl navrch tým pořádající, ale vytěžil pouze tyčku. Domácí tlak přestáli a z brejku vstřelili branku. Stachy/Zdíkov se snažil vyrovnat, ale obětavost Kašperskohorských a nepřesnost při střelbě jim nedovolila branku vsítit. Utkání tak skončilo 1:0 pro Kašperské Hory.

K utkání o 3. místo nastoupil Ruderting a Čkyně. Hosty z Německa držel nad vodou brankář, který zlikvidoval několik dobrých šancí hostí. Přesto se Čkyni podařilo dvakrát skórovat a hosty z Bavorska porazit 2:0.

Do finále postoupili největší favorité turnaje, starší tým pořádajících Stach/Zdíkova a Lažiště/Záblatí. První branku vstřelil domácí, když se popáté v turnaji trefil D. Pergler. Hosté vyrovnali z brejku. Do konce finále již branka nepadla, ačkoli hosté ještě v závěru trefili tyč. O vítězi musely rozhodnout penalty. V nich byli klidnější kluci ze Stach a Zdíkova a vyhráli v poměru 2:1 a mohli se se svými trenéry K. Novým a R. Blaškem radovat z vítězství v turnaji.

Poháry a pamětní listy převzali účastníci z rukou Jiřího Trněného, zástupce okresního fotbalového svazu Prachatice.

Konečné pořadí: 1. Stachy/Zdíkov 2004, 2. Lažiště/Záblatí, 3. SK Čkyně, 4. Ruderting, 5. ZŠ Kašperské Hory, 6. Stachy/Zdíkov 2005.

Nejlepší střelec: Dominik Pergler (Stachy/Zdíkov 2004).

Nejlepší hráč: Filip Voldřich (Stachy/Zdíkov2004).

Nejlepší brankář: Simon Preis (Ruderting).

Roman Šebánek