Na svůj poslední dvojzápas odjeli oslabeni o svého univerzála (Petr Šanda). Do prvního zápasu šli s odhodláním porazit Mladou Boleslav (obsadila třetí místo v této sezoně) a málem se jim to povedlo. O výsledku rozhodl až pátý set a to vysoko 23:21. Odpolední zápas byl s ohledem na tuto prohru již bez takového nasazení a motivace, což se odrazilo i na jeho výsledku.

Mladá Boleslav – Netolice 3:2 (25:14, 22:25, 18:25, 25:20, 23:21). Úvodní set tohoto duelu patřil domácím a Netolice se snažily ve sluncem zaplněné hale zorientovat. Druhý set již přinesl předpokládanou úroveň volejbalu a bitvu o každý míč, kterou ukončil až pátý set. Do druhého setu naskočily Netolice nejprve tříbodovým náskokem, který udržely až do prvního oddechového času (5:8) a domácí jejich rozjezd raději zastavují za stavu 6:12. Netoličtí volejbalisté si náskok udržují (9:16) a nutí Mladou Boleslav k dalšímu oddechovému času (12:17). Hostující družstvo je ale na koni, a tak jen před koncovkou setu uklidňuje hru svým oddechovým časem (18:22). Další set začíná velmi obdobně (3:8) a oddechový čas domácích za stavu 4:11. Netolice si jdou velmi jednoznačně pro svůj další set i přes přerušení hry na straně domácích (11:16). Čtvrtý set přináší hned v úvodu obrat vývoje a do prvního technického času odcházejí vítězně domácí – 8:6. Až do stavu 17:17 obě družstva předvádí velmi bojovný a vyrovnaný výkon. Pak se domácím daří odskočit a hosté reagují oddechovým časem (21:17). Domácí ještě uklidní hru  před jeho závěrem (23:20) a srovnávají skóre na sety na 2:2. Pátý a rozhodující set přinesl skutečnou volejbalovou bitvu, kdy byl stav úplně vyrovnaný až do stavu 7:7. Pak se Netolice rozjíždějí a domácím nezbývá než si vybrat oba oddechové časy (7:9) a (7:11). Snad trochu uspokojené hostující družstvo ztrácí na své koncentraci a výkon domácích je také nutí k oddechovému času (9:11). Netoličtí volejbalisté přidávají další tři body na 10:14 a dalo by se říci, že mají vítězství ve své kapse. Přichází ale obrovský zvrat a Netolice se jen marně snaží ukončit zápas. Oddechový čas za stavu 13:14 také nepomohl a začíná doslova bodový maratón o vítěze tohoto duelu. V psychicky velmi vypjaté koncovce (15:16, 17:17, 20:19, 20:21 a 21:21) nakonec vítězí domácí.

Mladá Boleslav – Netolice 3:0 (25:20, 25:14, 25:19). Do odpoledního zápasu po nešťastné prohře v ranním duelu nastupují netoličtí volejbalisté již bez většího odhodlání. Naopak domácí posíleni svou výhrou a vybojovaným téměř ztraceným setem jsou při chuti a mají veliký hlad po dalších bodech, které je mohou dostat na třetí pozici v této sezoně. Netolice se snaží najít recept na jejich tlak, ale marně. Nepomáhají žádná střídání, hra na dva nahrávače ani podobné přesuny za účelem změny rytmu hry. Domácí tak vyhrávají hladce po třech setech a oslavují své letošní třetí místo.

Netoličtí volejbalisté tak udrželi své páté místo, které je i tak velkým úspěchem v poměru velikosti jejich volejbalového oddílu. Svou sezonu ukončí jako již tradičně tuto sobotu na téměř rodinném turnaji v Husinci. Po tomto turnaji se cesty  některých hráčů rozejdou, někteří vymění palubovku za písek jako například již stálá beachová dvojice Jan Suchý a Luděk Filip a ostatní přejdou na antuku. Na závěr letošní sezony bych rád ústy všech hráčů vyjádřil velké poděkování nejen všem našim věrným divákům, přátelům a kamarádům, ale pochopitelně i naší tělovýchovné jednotě, městu Netolice a všem sponzorům, bez kterých bychom nebyli schopni tuto soutěž realizovat.

František Reindl