Jihočešky zvládly podruhé v play out porazit Veselí nad Moravou a právě na hráčky Veselí zbyl černý Petr. Nic na tom nezmění ani závěrečné duely Zlín – Písek a Veselí – Zlín.

Písečanky přijela podpořit reprezentantka z Mostu Markéta Jeřábková. „Z Písku je můj přítel a taky tady mám několik kamarádek. I proto jsem fandila domácím,“ řekla Jeřábková, jejíž tým čeká na finálová klání s pražskou Slavií.

Hostující Veselanky se ujaly vedení a to si udržovaly až do 18. minuty. Do té doby Písek pouze dotahoval. Vyrovnávací branku na 7:7 dokonce vstřelila písecká gólmanka Kristýna Neubergová střelou do prázdné brány přes celé hřiště. „Tohle se mi v interlize povedlo už asi třikrát, ale v této sezoně poprvé. Je to skvělý pocit,“ svěřovala se šťastná strážkyně písecké svatyně.

Krátce předtím chytila velkou šanci hráčkám soupeře a následně prokázala velký přehled a přesnou mušku. „S tímto mi hodně pomáhají mé spoluhráčky, které mi hlásí, že brána soupeře je prázdná,“ smála se Neubergová.

Její gól nastartoval velký obrat. Šest minut před koncem poločasu dala Eliška Jačková gól na 9:8, vzápětí se trefily ještě Boorová s Kubišovou a Písek se dostal do trháku. „Prvních patnáct minut bylo z naší strany celkem slušných, pak jsme ale začali dělat až školácké chyby a Písek nás z rychlých útoků trestal. Rozhodlo velké množství ztrát, které jsme vyprodukovali,“ řekl vedoucí poraženého celku Ivo Sádlo.

S jeho hodnocením se ztotožnil i domácí kouč Vladislav Jordák. „Začátek byl utrápený z obou stran. Obě družstva si zřejmě uvědomovala důležitost zápasu a ni jednomu se nedařilo. Naštěstí to byly naše hráčky, které včas zvedly hlavu,“ ulevilo se trenérovi Písku Vladislavu Jordákovi.

Písečanky vedly v poločase 14:10 a jejich pohoda se s nimi přenesla i do druhé půle, kdy si vypracovaly až devítibrankový náskok. „Zápas se změnil téměř v exhibici,“ uznal posmutnělý Ivo Sádlo.
To Jordák byl v úplně jiném rozpoložení. „Já jsem za holky hrozně šťastný. Jsou opravdu úžasné a musím před nimi smeknout,“ byl kouč pyšný na své svěřenkyně.

Po konci utkání trenér předstoupil před obecenstvo a poděkoval divákům za podporu. „Byli fantastičtí. Teď už můžu v klidu jet do Strakonic, kde mám spoustu kamarádů, a fandit házenkářům v baráži o extraligu,“ řekl Vladislav Jordák.