V uplynulé sezoně dělali dorostenci trenéru Janu Čechovi radost. Výborně našlápnuto měla především sedmnáctka, která si věřila na Final four. Nakonec to nevyšlo. "Základní částí jsme prošli jednoznačně se třiadaceti výhrami a jednou porážkou. V tomto kontextu velice mrzí vyřazení hned na začátku play off. Navíc, kdybychom to dotáhli, mohli jsme potřetí hostit Final four, což je vždy skvělá reklama a svátek jak pro klub, tak pro město," vrátil se ještě k uplynulé sezoně sedmnáctek Jan Čech a doplnil: "Navíc jsme měli vše skvěle rozehrané. První utkání se  Sokolem Pražským jsme vysoko vyhráli, bohužel jsme to pak již neustáli. V Praze jsme smolně prohráli, soupeř ožil a rozhodl u nás. Ale porážky zkrátka ke sportu patří a nemohu sezonu hodnotit negativně, kdy jsme 24 utkání z 27 vyhráli."

Písecká devatenáctka pak odehrála sezonu prakticky jen s mladšími hráči, kteří budou v týmu pokračovat i dále. "Kryštof Pytelka, jediný hráč ročníku 2003, se zranil a prakticky celou sezonu jsme odtáhli s mladšími kluky. V základní části jsme získali solidní šesté místo a v předkole play off přešli přes NH Ostrava. Ve čtvrtfinále jsme narazili na silný USK Praha. Sérii jsme doma srovnali na 1:1 a v Praze pak v rozhodujícím duelu vedli až o dvanáct bodů. Domácí pak zaslouženě otočili skóre a postoupili," doplnil k týmu U19 trenér Čech.

Písečtí Sršni mají za sebou skvělou prvoligovou sezonu.
Písečtí Sršni již naskočili do přípravy na novou basketbalovou sezonu

Úspěch přišel i v mladších kategoriích. "Skvělý byl ročník 2010, respektive kategorie U12. Tito hráči skončili čtvrtí. Tento tým má obrovský potenciál. Mladí Sršni pak měli i velkou záskluhu na zlaté medaili basketbalového týmu Jihočeského kraje na Letní olympiádě dětí a mládeže. Tým podruhé v historii turnaj vyhrál a jádro tvořili hráči našeho klubu v čele s trenérem Alešem Kyriánem," vyzdvihl výborné výsledky Jan Čech.

Tyto všechny výsledky jsou zavazující i pro sezonu příští. "Jednoznačně bych rád udržel naše dorostenecké týmy v nejužší republikové špičce. Devatenáctka bude hrát ve stejné sestavě jako v sezoně minulé a tudíž by se měla pohybovat výše než na šestém místě. V sedmnáctce bude plno talentovaných kluků s velkou perspektivou. Ale před všemi je ještě velký kus práce. V minulé sezoně se sedmnáctka přesvědčila, že je hranice úspěchu velice křehká a je pro něj třeba udělat maximum. Samozřejmě chceme i nadále vychovávat mladé reprezentanty. Josef Svoboda patří do české osmnáctky, do šestnáctky má našlápnuto Jakub Šimonek. To by mělo být motivací i pro ostatní," doplnil Jan Čech.