Domácí šampionát se uskutečnil v Brně a Postl potvrdil svou příslušnost k absolutní domácí špičce, který se letos s juniorskou kategorií loučí. „Poprvé v historii byl šampionát vypsán pouze pro držitele modrého pásu a vyšších stupňů,“ upozorňuje klubový trenér úspěšného závodníka David Petrů.

Ondřej Postl je aktuálně členem juniorské reprezentace a v Brně také dle očekávání potvrdil pevnou pozici ve svých kategoriích. Ve speciálních technikách získal zlatou medaili (v této disciplíně letos vybojoval medaile i na juniorské mistrovství světa a Evropy), ve volném boji pak připojil stříbro.

„Jedná se bezpochyby o velký úspěch. Konkurence byla totiž skutečně velká. Šampionátu se zúčastnilo tři sta padesát závodníků z osmadvaceti škol taekwon-da. Chceme vrátit Pedagogu takové postavení, které měl v minulosti. To znamená, že patřil k nejúspěšnějším oddílům v republice,“ přeje si Petrů.

Jedná se ale spíše o vizi do budoucna. „Většina našich členů je totiž v žákovském věku od šesti do čtrnácti let, takže to bude ještě nějakou chvíli trvat, než tito naši mladíci vyrazí na velké závody a postavíme tam silnější tým. Ale naše strategie na Pedagogu je jasná. Největší čas věnujeme přípravě právě těchto budoucích závodníků,“ vyznává se Petrů z klubové filozofie.

Na sobotu nachystal Pedagog ve své hale na Branišovské ulici velký mládežnický turnaj, kterého se zúčastní téměř stovka dětí ze sedmi oddílů z celého regionu. „Podobné akce dobře připraví začínající bojovníky do dalších soutěží a osloví i případné další zájemce,“ říká trenér David Petrů.

Začátek je v 9 hodin.