Hokejbalové jaro je pro první tým Highlanders tady. V neděli od 15 hodin zkříží své hokejky s béčkem Dobřan. Domácí budou v Highlanders aréně vysokým favoritem a měli by udělat první krok ke stíhací jízdě za svými soupeři.

Prvním úkolem pro jaro je dostat se do play off. "Do play off postoupí čtyři nejlepší týmy ze skupiny Západ a čtyři ze skupiny Východ. Následně se hraje křížovým způsobem play off. První ze Západu se čtyvrtým z Východu a tak dále," přibližuje systém soutěže kapitán prachatického celku Jan Turek a doplňuje: "Nás nyní čekají dva zápasy dohrávky druhé série zápasů a pak se ještě utkáme s každým ze šesti týmů jednou."

V tabulce jsou Prachatičtí aktuálně šestí. Nejprve hrají se sedmým Snack Dobřany B a poté jedou na hřiště Nového Strašecí. "Potřebujeme nutně tyto dva zápasy vyhrát, abychom se dostali zpět do hry o čtyřku. Nesmí nám utéct českobudějovický Pedák, Suchdol a Ještěři Ústí nd Labem (týmy na aktuálním 2. - 4. místě). Čtvrté místo se dá ještě uhrát, ale nesmíme ztratit zbytečné body," hledí do jarní části Jan Turek.