V sobotu je čekal dvojzápas na palubovce Modřan. Jednalo se o přímý souboj posledních dvou týmů tabulky a nikdo nechtěl v polovině sezony zůstat na chvostu.

Forma Netolických jde nahoru a tomu odpovídá i jejich výhra v prvním zápase v poměru 3:0. Úvodní set však nebyl vůbec jednoduchý a rozhodnout musela až jeho koncovka. V té se štěstíčko přiklonilo na stranu Netolic (27:25). Povzbuzeni výhrou v prvním setu, vlétli Netoličtí na soupeře i v tom druhém a prakticky nedali domácím šanci. Vyhráli 25:18 a první bod z utkání měli v kapse. Domácí se sice ještě pokusili o zvrat utkání, třetí sada byla znovu vyrovnaná, ale v jejím závěru Netoličtí domácím utekli a dovedli ji do vítězného konce 25:22. Po výhře 3:0 bylo jasné, že v polovině soutěže nezůstanou Netolice u dna tabulky.

Odpolední duel začali Netoličtí znovu skvěle a první set se stal jejich kořistí v poměru 25:18. Domácí jim však ve druhém dějství dali najevo, že zase až tak snadno si z Modřan body neodvezou. Druhý set byl hodně vyrovnaný a výhru 25:22 tentokrát slavili domácí. Třetí sada byla o tom, komu se podaří soupeře zlomit. Netoličtí znovu začali velice dobře, postupně navyšovali své vedení, až dovedli hru do vítězného konce 25:17. Čtvrtý set pak již jen potvrdil lepšící se formu Netolických, kteří vyhráli 25:21 a připsali si na konto další tři body.

Druhá liga volejbalistů má nyní až do 13. ledna přestávku. Na ní jdou Netoličtí ze 7. místa se ztrátou jednoho bodu na Domažlice a pěti na pátou Pragovku Praha.