Netolice – Ervěnice Jirkov 2:3 (12:25, 21:25, 25:22, 25:21, 17:15). Do netolické haly přijel soupeř jen v sedmi, ale hned v prvním setu ukázal, proč v loňské sezoně hrál první ligu. Velmi tvrdým servisem zatlačil domácí do úzkých a po prohraném prvním setu 12:25 si netoličtí fanoušci museli myslet, že se snad ani nehraje v domácí hale. Snad nervozita z prvního zápasu domácí svazovala a nenechala je rozjet. Mimo krátké chvíle ve druhé sadě, kdy se dařilo podání, byl soupeř vždy o několik balonů vpředu. Druhý set vyšel domácím sice lépe, ale i ten prohráli (20:25). Do třetího setu zůstaly emoce a vášeň na lavičce, hra se uklidnila a zpřesnila. A tak byl soupeř z Ervěnic donucen si vzít svůj první oddechový čas za stavu 10:6 pro domácí. Hra netolického týmu se vrátila do standardních kolejí a soupeř si bral svůj druhý time out za stavu 21:16. Nejen na lavičku, ale i na hřiště se vrátil úsměv, a tak nejen třetí, ale i čtvrtý zodpovědně dohraný set dal ještě naději na vítězství domácích. Přispěl k tomu nejen tvrdý servis a smeč z rukou netolických opor na útoku (Petr Šanda, David Tříska a Jan Filip), ale i koncentrace všech ostatních hráčů v poli, která nepolevila ani v pátém rozhodujícím setu. Netoličtí volejbalisté tak byli celou doby o několik bodů před hostujícím týmem. Ten však v koncovce přitlačil na servisu a otočil skóre ve svůj prospěch (14:15). Po krátkém nadýchnutí na lavičce při oddechovém čase se domácím podařilo opět srovnat. V dramatické koncovce a po vydařeném útoku středem do otevřené obrany soupeře (smečoval Jakub Škoda) ukončili vítězně netoličtí volejbalisté svůj první zápas letošní sezony.
Netolice –  Ervěnice Jirkov  3:0 (25:23, 25:15 a 25:23). Odpolední zápas se dá shrnout větou „Zápas jako na houpačce". Od začátku  až do konce prvního setu se obě družstva přetahovala o vedení. Ve většině případů za to mohl tvrdý servis a následná obrana na síti. Ve vyrovnané koncovce si hostující tým vzal oddechový čas za stavu 24:23 pro domácí. Vítězství netolického družstva však neodvrátil a domácí vyhráli 25:23. Začátek druhého setu přinesl stejné přelévání bodů jako v prvním. Pak přišla série vydařených servisů a smečí na straně netolických volejbalistů a soupeř začal ztrácet kontrolu nad setem. Bylo by jistě možné jmenovat každého hráče domácího družstva za nějakou tu volejbalově opravdu vydařenou akci, snad ale všichni opustí když zmíníme jen jednoho. Závěrečné minuty tohoto setu rozhodně patřily tvrdému servisu z rukou Jana Suchého, který zatlačil soupeře daleko od sítě. Volejbalový oddíl Netolic tak mohl oslavit vítězství i ve druhém setu. Ve třetím setu však přišla ledová sprcha, soupeř utekl o čtyři body a bylo co dohánět. Na podání však přišel Lukáš Holeček a svým plachtěným servisem vrátil soupeře na zem (11:10), který okamžitě reagoval oddychovým časem. Oba týmy byly opět plně ve hře a vedení se opět přelévalo ze strany na stranu. Před koncem setu se více dařilo netolickému družstvu, ale soupeř opět zatlačil a tentokrát si oddechový čas vzalo zatím ještě vedoucí domácí družstvo (22:21). Soupeř nechtěl domů odjet s druhou prohrou, a tak byli Netoličtí nuceni si vzít i druhý time out za stavu 23:23. Zaplněná netolická hala hnala svůj tým do vypjaté koncovky. Díky podpoře diváků a bezchybně dohrané koncovce zvítězili netoličtí volejbalisté hladce 3:0 na sety.

Hovořilo se o dobrém servisu i útoku, ale nedílnou součástí netolické mašiny jsou i obě libera Roman Vácha a Zbyněk Baron, kteří odvedli stejně dobrou práci jako zbytek týmu. Dvě domácí výhry tak připisují první body do tabulky, ale pohled všech již směřuje na další utkání. V sobotu odjíždí netolický tým na pražské derby s VK Modřany. Doma se Netoličtí znovu představí 19. října, kdy budou hostit volejbalový klub z Turnova.

František Reindl