Miguel Falasca zamíchal se základní sestavou a postavil do ní oproti sobotnímu utkání Jana Hadravu a Adama Bartoše. Kanada v prvním setu potvrzovala své kvality z celého turnaje a vytvořila si v něm hned na začátku několikabodový náskok, který postupně navýšila až na 11:16. Čeští reprezentanti byli krátcí zejména na útok kanadského kapitána Frederica Winterse, a tak Kanada ovládla set snadno poměrem 16:25.

Čeští volejbalisté zpřesnili v úvodu druhého dějství hru a do druhého technického time outu drželi se zámořským celkem krok (16:15). Vyrovnaná hra pokračovala i dál, a českobudějovičtí fanoušci tak byli svědky velmi dramatické koncovky setu (23:23). Kanada bohužel vytěžila hned z prvního nabídnutého setbolu a sadu vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem 23:25.

Do třetího setu vstoupili lépe Kanaďani (5:8), Češi se ale na své soupeře dotáhli (11:12). Ani velká bojovnost Michala Fingera však nezabránila tomu, aby si Kanada opět vytvořila několikabodový náskok (12:16). Český tým pak při podání Marka Zmrhala zkorigoval na 14:16 a postupně i otočil na 21:20. Velká bitva se strhla v závěru setu a nakonec to byli domácí, kteří měli k dispozici setbol (24:23). Ten ještě proměnit nedokázali, druhý si už ale vzít nenechali – Marek Zmrhal přesně zaservíroval a k zisku sady pak, k velké radosti všech fanoušků, dopomohly výborné české bloky.

Přetahovaná o body se přenesla i do začátku čtvrtého dějství (9:9). Skvělá práce na bloku a Petr Michálek na podání – to vše posunulo skóre na stranu domácích (14:9) a dostalo Kanadu pod velký tlak (23:18). Tým ze zámoří se ale v závěru sady neskutečně zkoncentroval a otočil na 23:24. První mečbol Kanada nevyužila, druhý ale zakončil esem z podáním kanadský kapitán Frederic Winters a postaral se tak o třetí vítězství Kanady v Českých Budějovicích.

Ohlasy po utkání:

Miguel Falasca (trenér ČR): Dnes jsme byli velmi blízko vítězství a myslím, že máme velký potenciál, ale musíme se ještě vyvarovat některých chyb. Myslím, že všichni mladí hráči přes víkend nasbírali hodně zkušeností a posunulo je to dál.

Aleš Holubec: (kapitán ČR): Od třetího setu jsme to dnes výborně nakopli a je velká škoda, že jsme nezvládli koncovku, protože minimálně do tie breaku jsme si dnes zasloužili jít.

Lawrence McKay (trenér Kanady): Český tým byl dnes ve druhé a třetí sadě velmi silný a my jsme museli hodně zabojovat, abychom je porazili.

Frederic Winters (kapitán Kanady): Poprvé se nám podařilo zahájit Světovou ligu třemi výhrami. Ve třetím setu na nás padla únava, ale v závěru utkání nás výborně podržel Blankenau na podání a pomohl nám k vítězství.

ČR – Kanada 1:3 (-16, -23, 24, -24)

Sestava ČR: Veselý, Hadrava, Beer, Bartoš, Janouch, Michálek, libero Kryštof. Střídali: Finger, Džavoronok, Zajíček, Habr, Holubec. Sestava Kanada: Sanders, Verhoeff, Duff, Winters, Vigrass, Marshall, libero Bann Blair. Střídali: Maar, Blankenau

Počet diváků: 2 360.