První kolo Kooperativa NBL startuje 24. září a je tedy na čase zahájit herní část přípravy a začít ladit formu na úvodní souboj se silným Nymburkem.
První přípravné utkání odehráli basketbalisté Lions již včera. Ve Velkém Meziříčí porazili prvoligovou Vysočinu BC 102:52 (27:17, 57:30, 84:42). Nejvíce bodů zaznamenali Tomáš Šustek (25) a Stanislav Zuzák (18).
Zapojil se již i Brit Chris Tawiah, který do Jindřichova Hradce dorazil v pátek. K výhře nad Vysočinou přispěl šestnácti body.
U Vajgaru se už objevila i druhá ze zahraničních posil Malcolm Brooks, do hry však zatím americký basketbalista nezasáhl. „Je tady, ale čeká ještě na zavazadla. Taky byl unavený po náročné cestě," potvrdil příjezd Brookse sportovní ředitel Radim Valcha.
Ve dnech 9. – 11. září uspořádají Lvi u Vajgaru tradiční turnaj, v jeho rámci si zahrají se Slunetou Ústí nad Labem a Iskrou Svit.
Ke změnám došlo i v samotném vedení klubu. Své angažmá u Lions se rozhodl z rodinných důvodů ukončit generální manažer a zároveň asistent trenéra David Musil. Jeho post ve vedení klubu zaujal Radek Novák.