Vzhledem k tomu, že se letos zatím neodjel žádný závod mistrovství republiky v této atraktivní zimní disciplíně (všechny byly zatím zrušeny z důvodu nedostatku sněhu) a je otázkou, zda se vůbec nějaký pojede, byla v Horním Městě velká účast závodníků a vidět byly i dvě jihočeské posádky z Motosportu Chýnov: Luboš Polišenský s lyžařem Tomášem Kohoutem a Dominik Hůla s Janem Kopeckým.

Na startu tohoto tradičního závodu v Horním Městě, který nese název „Uličky“ (jezdí se totiž přímo v ulicích města), se objevilo 50 posádek ve čtyřech kategoriích. Oba chýnovské páry startovaly v kategorii Profi. „Finálové jízdy se už ani nestačily odjet. Jednak z důvodu časového a také už v ulicích Horního města, byť se nachází v nadmořské výšce 680 metrů nad mořem, ubývalo sněhu a nepomohlo ani házení sněhu lopatami nadšených diváků na profil dráhy z přilehlých prostorů,“ informuje šéf chýnovského klubu Evžen Zadražil.

Dvojice Polišenský - Kohout zapsala v základních rozjížďkách 1., 4. a 5. místo. V součtu to dalo celkové páté místo, a protože se zmíněné finále nakonec nejelo, byl to konečný výsledek. Posádka Hůla - Kopecký sice zřejmě vykazovala největší rychlost, ale hned několik pádů způsobilo, že neskončila na stupních vítězů, nýbrž lyžař Kopecký na ošetření v nemocnici. „Ale i to je motoskijöring,“ jen Zadražil pokrčí rameny.